Tekst objavljen: 20.02.2015 15:20        


Banke su prodavci, njihov proizvod je novac. Kao i kod  svih, motiv njihovog poslovanja je profit. Kako onda daju kredit za kupovinu novog automobila sa 0% kamate?

Auto kredit sa 0% kamate

Beskamatni kredit ne znači da nema troškova po kreditu.
Kamata od 0% je namenjena samo ponudi koja se odnosi na određene modele i određene pakete opreme.

Za ovu vrstu kredita mogu aplicirati i fizička lica (stanovništvo). Ukoliko aplicirate u auto salonu za automobil na koji se odnosi kredit, ovaj proizvod nema trošakove održavanja računa, menice i kreditnog biroa, jedino trošakove obrade zahteva, koji iznose 1% od iznosa kredita.

Pogledajte koje sve automobile možete da kupite za 100eura mesečno.


Kamatna stopa (NKS) je 0%. Ovo je kredit koji je indeksiran u evrima, znači da je potrebno učešće koje iznosi minimum 30% od iznosa kredita, npr. da biste uzeli  kredit od 8.000 evra morate da date učešće 2.400 evra.

Pošto je kredit vezan za euro, korisnici ovog kredita snose rizik promene kursa. Morate računati i na to da ćete zbog kretanja kursa evra prema dinaru morati da izdvojite minimum 10% više novca nego što dobijete.

Banka kredit isplaćuje u RSD, a indeksiran je u EUR. To je još jedna mala začkoljica. To znači da ako ste uzeli kredit od npr. 8.000 evra taj iznos ćete dobiti samo indeksirano u dinarima, prvi trošak je već poznat.
Konverzija dinara u evro.

Za ovaj kredit imate trošak obrade zahteva kredita koji iznosi 1% od iznosa kredita. Znači za kredit od 8.000 eura morate da date 80 evra prilikom obrade kredita.

Ove vrste kredita su ograničene iznosom, tako da je maksimalna suma koju možete dobiti 10.000 evra i to samo za kupovinu određenog modela i određenog paketa opreme.

Period otplate kredita je od 6 do 72 meseca. NKS je 0% i kako smo rekli ona je fiksna i u nju ne ulaze nikakvi troškovi.

Zato veliku pažnju treba posvetiti  visini EKS. U EKS ulaze troškovi:
  •  menica, 
  • troškovi izveštaja kreditnog biroa, 
  • trošak obrade zahteva 1%, 
  • trošak održavanja računa. 
Ovo je najjeftiniji auto kredit. Kredit koji je namenjen kupovini određenih modela od određenih proizvođača. Ovaj vid kredita ne možete uzeti u bilo kojoj banci, trenutno samo jedna banka odobrava ovaj kredit za kupovinu novih vozila jednog proizvođača.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi auto kupovina na auto kredit novi automobil kredit sa 0% kamate

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana