Tekst objavljen: 26.02.2021 11:55        


Vrednost bitkoina je pala ispod 45.000 dolara, nakon što je prošle nedelje on dostigao najveću vrednost ikada – 58.355 dolara

Bitkoin u slobodnom padu

Najveću kriptovalutu obično u stopu prate i ostale, pa je posle sunovrata bitkoina i kapitalizacija tržišta kriptovaluta smanjena za gotovo 400 milijardi dolara. Vrednost ovog tržišta pre samo pet dana bila je 1,75 biliona dolara, ali pad vrednosti dve najveće kriptovalute, bitkoina i itera, kumovao je i njegovom “topljenju”.

Da podsetimo, za samo jedan dan pomenute valute su izgubile 10 odsto svoje vrednosti a onda je nastala panika i prateća rasprodaja kriptovaluta.

To je išlo na ruku onim analitičarima koji poslednjih meseci upozoravaju da se na tržištu formirao balon koji je pred pucanjem. Oni očekuju da će se kriptovalutama desiti isto što i 2017. kada je bitkoin doživeo dramatičan pad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Drugi pak smatraju da spoljni faktori, poput straha od inflacije, utiču i na stabilnost kriptovaluta, što se kosi sa glavnim argumentum u njihovu korist – da su sigurna luka i da na njih ne utiče inflacija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin kriptovalute pad vrednosti bitkoina Bil Gejts

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana