Tekst objavljen: 15.03.2018 9:38        


Nemački proizvođač sportske opreme, Adidas, registrovao je rast akcija od 11,2 odsto na jučerašnjem trgovanju nakon što je kompanija najavila sticanje sopstvenih akcija, povećala izglede za tekuću godinu i podigla očekivanja u pogledu profitabilnosti do 2020. godine.

Adidas podigao izglede, akcije skočile 11%

Adidas je saopštio da planira da do 2021. godine kupi sopstvene akcije u vrednosti do tri milijarde evra (oko devet odsto od ukupnog broja), te isplati akcionarima ove godine dividendu od 2,6 evra po akciji (prinos od 1,4 odsto). Online prodaja, koja trenutno čini oko sedam odsto ukupnih prihoda, skočila je u 2017. godini 57 odsto na 1,5 milijardi evra, dok uprava očekuje dalji rast s obzirom na činjenicu da e-prodaja čini oko 15-20 odsto prodaje sportske opreme na globalnom tržištu.

Uprava Adidasa očekuje ove godine rast prodaje od oko 10 odsto, uz operativnu marginu između 10,3 i 10,5 procenata, u odnosu na 9,8 odsto u 2017. Poređenja radi, Nike je prošloj fiskalnoj godini zabeležio operativnu marginu od 13,8 odsto. Dugoročno gledano Adidas očekuje da operativna margina dostigne 11,5 odsto do 2020. godine, u odnosu na prethodnu prognozu od 11 odsto. Adidas je u proteklih nekoliko godina pod novom upravom uspeo da zabeleži značajan oporavak, preuzevši deo tržišnog kolača od Nike-a u Severnoj Americi, i oslobodišvi se problematičnih brendova TaylorMade i CCM Hockey.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana