Tekst objavljen: 02.08.2021 16:30        


Protekla trgovačka sedmica donela je skromne promete na domaćem tržištu kapitala, dok je indeks najlikvidnijih akcija Belex15 ojačao 0,4 odsto na 775,7 poena

Blagi rast Belexa, prometi ispod proseka

Najprometnija akcija na tržištu bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je nastavila da oscilira oko nivoa od 3.700 dinara. Ova cena je 11,6 odsto viša u odnosu na ponudu za preuzimanje koju je u aprilu sproveo većinski vlasnik banke, slovenački NLB. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 6,5 miliona dinara.



Naftna industrija Srbije (NIIS) blago je porasla na 601 dinar nakon što je kompanija očekivano objavila odlične polugodišnje rezultate. Neto dobit je dostigla 6,1 milijaru dinara u odnosu na gubitak od 10,2 milijarde dinara u istom periodu 2020. godine. Dunav osiguranje (DNOS) je usko fluktuiralo oko nivoa od 3.650 dinara. Ova akcija nosi odličan prinos u tekućoj godini od 17,7 odsto uz odobrenu i isplaćenu rekordnu dividendu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Alfa plama (ALFA) posle dužeg vremena su zebeležile trgovanje po nepromenjenoj ceni od 20.700 dinara. Ovom akcijom se trguje na oko 40 odsto njene knjigovodstvene vrednosti nakon poražavajućih rezultata u proteklih nekoliko godina. Jedinstvo Sevojno (JESV) zabeležilo je novi rekord ove godine stigavši i do nivoa od 8.500 dinara. Ova akcija je u tekućoj godini lider indeksne korpe sa skokom od 25 odsto u odnosu na pozitivnu promenu indeksa Belex15 od 3,6 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze momentum belex rast belexa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana