Tekst objavljen: 17.01.2017 10:23        


Novoizabarani američki predsednik Donald Tramp upozorio je nemačke proizvođače automobila da je u planu uvođenje poreza od 35 odsto na vozila koja se uvoze na tržište SAD-a. 

BMW otvara fabriku u Meksiku uprkos Trampu

Tramp je u intervju za nemačke novine kritikovao nemačke proizvođače automobila - BMW, Daimler i Volkswagen, zbog smanjene proizvodnje na području same Amerike. Nakon ove objave, akcije ovih nemačkih proizvođača automobila pale su juče ujutru oko dva procenta.

Nemački proizvođači zapošljavaju oko 33.000 radnika u SAD-u, dok njihovi dobavljači u Americi zapošljavaju još dodatnih 77.000 radnika. Izvršni direktor BMW-a, Peter Schwarzenbauer, rekao je da kompanija planira da uloži oko milijardu dolara u novu fabriku u Meksiku, uprkos upozorenjima koje je uputio novi američki predsednik. Nova fabrika u Meksiku proizvodiće model serije BMW 3 počev od 2019. godine, sa namenom za izvoz na svetska tržišta.

Fabrika će biti dodatak postojećim proizvodnim kapacitetima u Nemačkoj i Kini, i otvoriće najmanje 1.500 radnih mesta, a plan je da se godišnje proizvedi oko 150.000 automobila. Pored BMW-a, Daimler je saopštio da planira da u 2018. godini uloži oko milijardu dolara za sklapanje vozila Mercedes-Benz-a u saradnji sa Renault-Nissan-om, dok je VW otvorio pogon od 1,3 milijarde dolara za 150.000 vozila. Audi je takođe planirao izgradnju električnih i benzinskih stanica u Meksiku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana