Tekst objavljen: 27.02.2017 12:01        


Uprkos katastrofalnom izveštaju Under Armour-a za četvrti kvartal, maloprodajni lanac sportske opreme i obuće Foot Locker pokazao je da prodaja patika ipak nije zamrla.

Foot Locker premašio očekivanja tržišta, akcije skočile

Akcije ove kompanije skočile su preko 9 procenata na trgovanju u petak, nakon što je kompanija objavila dobit po akciji za četvrti kvartal od 1,37 dolara, u odnosu na očekivanja analitičara od 1,32 dolara. Prodaja u tromesečnom periodu koji je završen 28. januara dostigla je 2,11 milijardi dolara i bila je neznatno ispod očekivanja tržišta. U četvrtom kvartalu prodaja postojećih prodavnica skočila je pet odsto, dok je za celu godinu stopa rasta dostigla nivo od 4,3 procenta. Za 2016.

Foot Locker je objavio dobit od 4,82 dolara po akciji (rast od 12 odsto), dok je prihod porastao 4,8 odsto na 7,77 milijardi dolara. Predsednik kompanije, Richard Johnson, saopštio je da se kompanija "suočava sa izazovnim poslovnim okruženjem na početku 2017, ali da veruje da strateški potezi kompanije, zajedno sa tradicionalno dobrim odnosima sa partnerima omogućavaju FL-u da postigne još jednu godinu rekordnih rezultata".

Iz kompanije je poručeno da se u 2017. očekuje rast prodaje srednjom jednocifrenom stopom, a dobit po akciji da skoči dvocifrenom stopom. FL je takođe povećao kvartalnu dividendu na 27,5 centi (godišnji dividendni prinos od 1,5 odsto) i otkupio 1,1 milion akcija za sumu od 579 miliona dolara u prethodnom kvartalu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana