Tekst objavljen: 21.09.2018 12:09        


Generalni direktor Impol Sevala (IMPL), Ninko Tešić, izjavio je za korporativni časopis da se ova kompanija postepeno vraća na američko tržište.

Impol Seval se vraća na američko tržište

 "SAD je u proteklom periodu uveo visoke carine na uvoz aluminijuma, pre svega Kini i Turskoj, tako da smo mi, iako imamo 10 odsto carine na plasman naših proizvoda u SAD-u, postali konkurentni i polako se vraćamo na američko tržište, što je u ovom trenutku veoma dobro", rekao je Tešić. On je dodao da je tražnja na evropskom tržištu aluminijumskih proizvoda stabilna.

Govoreći o nabavci sirovina, Tešić je apostrofirao američke sankcije Rusiji koje pogađaju i Rusal koji je Sevalov jedan od najvećih dobavljača sirovog aluminijuma. Prema njegovim navodima, sankcije su pomerene za 23. oktobar ove godine pa će Impol Seval najverovatnije ovogodišnje ugovorene količine preuzeti pre tog datuma.

U prvih šest meseci Impol Seval nije zabeležio ostvarenje plana proizvodnje hladno valjanog programa za 1,9 odsto, ali je u ukupnoj proizvodnji plan ostvaren. Neto dobit Impola u periodu januar-jun porasla je 4,3 odsto na 396,6 miliona dinara, ali je prema rečima Tešića bila za 9,2 odsto niža u odnosu na plan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana