Tekst objavljen: 29.03.2017 15:18        


Kineska kompanija Tencent Holdings kupila je pet odsto akcija američkog proizvođača električnih automobila Tesla Motors za 1,78 milijardi dolara, preneto je iz izveštaja koji je podnet američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

Kineski Tencent kupio 5% akcija Tesla Motors-a

Kompanija Tencent poseduje 8,2 miliona akcija u Tesla Motors-u, što je čini jednim od najvećih akcionara u ovom američkom proizvođaču automobila, dok najveći broj akcija ima sam direktor kompanije, Elon Musk. Tesla je prikupio 1,2 milijarde dolara od prodaje običnih akcija i konvertibilnog duga ranije ovog meseca. Musk je doneo odluku o povećanju kapitala zbog lansiranja Modela 3 radi masovne prodaje.

Tencent se odlučio za investiranje u električna vozila SAD-a zbog strožih i složenih pravila koji važe u Kini. Postoji više start-up kompanija za proizvodnju električnih vozila u ovoj zemlji, kao što su LeSee, NextEV, Future Mobility i Qiantu Motor, i oni uživaju veliku podršku giganata kao što su Alibaba i Tencent.

Akcije Tesle su nakon objave povećanja Tencentovog udela u zabeležile rast od 2,7 odsto na jučerašnjem trgovanju na 277,5 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana