Tekst objavljen: 11.08.2017 11:43        


Agrokorove maloprodajne kompanije ostvarile su u prvom polugodištu prihod od 7,3 milijarde kuna i negativan EBITDA od 234 miliona kuna, dok su najvažnije kompanije iz sektora prehrane i poljoprivrede imale operativnu dobit, podaci su iz mesečnog izveštaja vanredne uprave, koja je objavila i da je pokrenuto više parničnih i izvršnih postupaka protiv Agrokora i povezanih društava te tri arbitraže u Londonu.

Konzum u prvih šest meseci zabeležio pad prihoda

Najvažnija maloprodajna kompanija iz sastava Agrokora, trgovački lanac Konzum, u prvih šest meseci je ostvarila prihod od 4,2 milijarde kuna te negativan EBITDA od 75 miliona kuna. U prvoj polovini godine Konzum se suočio s problemom likvidnosti i solventnosti što je uticalo na prihode i profitabilnost.

Neki od dobavljača su raskinuli odnose s kompanijom što je uzrokovalo manjak zaliha, gubitak kupaca i manju prosečnu vrednost kupovine. Istraživanje tržišta je pokazalo da su glavni uzroci pada prodaje nedostatak zaliha, cene i negativni publicitet, komentar je tekućeg poslovanja Konzuma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana