Tekst objavljen: 28.03.2017 15:06        


Rusi zovu Miroslava Miškovića da spase biznis Ivice Todorića u Srbiji. Ova informacija je potvrđena “Novostima” iz više izvora iz jedne od najvećih zemalja na svetu, ali i iz zapadnih investicionih fondova, koji su preuzeli deo dugova posrnulog hrvatskog biznismena.

Mišković učestvuje u spasavanju Agrokora u Srbiji?

Prema saznanjima “Novosti”, za poslove Agrokorovih firmi u regionu trenutno ne postoji kupac. Preveliki dugovi odbijaju bilo kojeg investitora, pa su poverioci odlučili da Todorićeve poslove prvo saniraju i učine ih profitabilnim.

Uvođenje profesionalnog menadžmenta je opcija. Miškovićevo ime se iskristalisalo, zbog njegovog iskustva u trgovini. Iako su u Delti odbili da daju komentar na ovu temu, “Novosti” nezvanično saznaju da Miškoviću izuzetno prija poziv da se vrati u velike poslove, kada je trgovina u pitanju.

Prema izvorima ovog lista, Mišković je vrlo blizu odluke da prihvati ovaj izazov, a nije nerealno da čak i otkupi Todorićev biznis po okončanju njegove sanacije. Jedina prepreka za ulazak Miškovića u Mercator S, koji gazduje IDEA-om i Rodom u Srbiji, jeste njegov loš odnos sa vladajućom garniturom. Ipak, sagovornici “Novosti” procenjuju da je važnost spasavanja Agrokorovih poslova u Srbiji, koji iznose jedan odsto srpskog bruto društvenog proizvoda, razlog da se i ti odnosi relaksiraju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana