Tekst objavljen: 28.04.2017 12:07        


Američki proizvođač napitaka i grickalica, PepsiCo, objavio je kvartalne rezultate bolje od očekivanja, nakon što je nastavljen rast tražnje za zdravijim delom palete njegovih proizvoda, a kontrola troškova dala rezultate. 

PepsiCo ponovo potukao očekivanja

Prihod od napitaka sa najvećeg tržišta, Severne Amerike, porastao ja 2,3 odsto na 4,46 milijardi dolara. Ukupan kvartalni prihod kompanije porastao je 1,6 odsto na 12,05 milijardi dolara, što je rast drugo tromesečje zaredom nakon osam kvartala pada, u odnosu na očekivanja analitičara od 11,98 milijardi dolara.

Kompanija je saopštila da sada 45 odsto neto prihoda dolazi iz segmenta pića sa niskim nivoom kalorija i grickalica koji imaju niži nivo soli i štetnih masti. Neto dobit porasla je sa prošlogodišnjih 931 milion dolara (91 cent po akciji) na 1,32 milijarde dolara (64 centa po akciji), s tim da je prošlogodišnji uporedni period imao vanredne rashode od 373 miliona dolara. Isključujući jednokratne stavke, kompanija je ostvarila dobit od 94 centa po akciji u odnosu na očekivanja od 92 centa.

Najveći rival kompanije, Coca-Cola, u utorak je objavio niži kvartalni profit od očekivanja, usled većih troškova njegovih franšizing punionica, najavivši pritom i smanenje radne snage kako bi dodatno srezao troškove. PepsiCo je zabeležio pad na jučerašnjem trgovanju od 0,7 odsto na 113,3 dolara nakon što je prethodnih dana stizao do istorijski najviših vrednosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana