Tekst objavljen: 18.03.2019 11:14        


Domaće tržište akcija oporavilo se i treću sedmicu zaredom, ponovo se vrativši iznad psihološke granice od 700 poena. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, skočio je 1,9 odsto na 708,6 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 421,2 mililiona dinara (3,6 miliona evra).

Rast Belexa treću sedmicu zaredom

Naftna industrija Srbije (NIIS) nastavila je seriju velikih prometa i protekle sedmice, i bila je ubedljivo najprometnija hartija sa realizacijom od 81,3 miliona dinara. NIS-om se trgovalo uglavnom u rasponu 720-723 dinara, uz prilično jaku tražnju.

Prosečan dnevni promet NIS-ovih akcija tokom marta porastao je skoro tri puta u odnosu na prosečnu aktivnost na ovoj akciji protekle godine.

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) nastavile su blagi uzlazni trend i protekle sedmice, završivši nedelju na 2.771 dinar. Ova akcija je stizala tokom sedmice i do nivoa od 2.800 dinara, po prvi put još od novembra prošle godine.

Očekivana prodaja državnog paketa akcija i sve prisutnije medijske špekulacije o mogućim kupcima, podigle su akcije Komercijalne banke (KMBN) na 2.555 dinara, što je njen najviši nivo u poslednje četiri godine. Akcije Komercijalne banke stigle su na 65 procenata njihove knjigovodstvene vrednosti.

Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) blago su porasle na 11.005 dinara uz promet od 6,1 milion dinara.

Akcije ove kompanije većim delom sedmice su beležile nezadovoljenu tražnju oko nivoa od 11.000 dinara. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) predvodio je dobitnike skokom od 11,6 odsto na 797 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ova cena odgovara nivou od 2.327,44 dinara, kada će ukalkuliše vanredna dividenda čiji je presek prošao 31. decembra.

Danas će biti održana redovna skupština akcionara kompanije na kojoj će između ostalog biti i doneta odluka o podeli dobiti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana