Tekst objavljen: 16.07.2018 8:56        


Proteklih pet trgovačkih dana doneli su neveliku investicionu aktivnost uz realizaciju od svega 338,5 miliona dinara (2,9 miliona evra), dok je indeks Belex15 pao za petinu procenta na 734,4 poena.

Skroman promet na Belexu uz blagi pad tržišta

Posle dužeg vremena, akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) bile su najprometnije na tržištu sa prometom od 17,1 milion dinara, ostvarenim u rasponu 684-700 dinara. NIS je nedelju okončao u minusu od 0,6 odsto, premda se ponovo tokom sedmice čistila celokupna ponuda ovih hartija na nivou od 700 dinara. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je ostvario promet od 13,3 miliona dinara, uglavnom na nivoima oko 1.700 dinara.

Vanredna skupština akcionara je odobrila koncesiju kompanije i pravo na nesaglasnost i otkup akcija, za one akcionare koji su glasali protiv ili bili suzdržani sa ovom odlukom. Akcije Tehnogasa (TGAS) pale su u sedmici 2,5 odsto na 11.200 odsto, ali je gro prometa realizovano na nivou od 11.500 dinara. Ova kompanija je izvestila da namerava preuzeti Messer-ovu podružnicu u Sloveniji, što bi bilo najveće zavisno preduzeće ove kompanije. Nakon višenedeljnog silaznog trenda, Sojaprotein (SJPT) je protekle sedmice bio apsolutni dobitnik sa skokom od 32,7 odsto nakon što su potvrđene glasine o preuzimanju dugova Viktorija grupe od MK grupe.

Viktorija je većinski vlasnik Soje, a nakon preuzimanja bankarskih dugova trbealo bi da usledi i konverzija dugova u kapital ove kompanije. Među prometnijim akcijama bilo je i Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje se zadržalo na nivou od 5.000 RSD. Ove godine je najveći kupac akcija bila sama kompanija za vlastiti portfelj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana