Tekst objavljen: 28.04.2017 12:15        


Akcije američkog proizvođača sportske opreme, Under Armour, zabeležile su snažan rast na jučerašnjem trgovanju od preko 9 odsto nakon što je kompanija izvestila da je u prvom kvartalu objavila rast prodaje od 6,7 odsto i prvi kvartalni neto gubitak otkada je kotirana na tržištu.

Snažan skok Under Armour-a nakon objave rezultata

Uprkos ne baš sjajnom ostvarenju, objavljeni rezultati su bolji od očekivanja. Prodaja u periodu januar-mart skočila je 6,7 odsto na 1,12 milijardi dolara u odnosu na prošlogodišnju stopu rasta u istom periodu od 30 odsto. Analitičari su očekivali prihod u prvom kvartalu manji za 10 miliona dolara.

Kompanija je objavila neto gubitak od 2 miliona dolara odnosno 1 cent po akciji u odnosu na profit od 19 miliona dolara u istom periodu prošle godine. Najtamniji aspekt jučerašnjeg izveštaja je prodaja sportske obuće koja je u proteklim kvartalima rasla i po stopama većim od 50 odsto. U prvom kvartalu prodaja patika porasla je tek 2 odsto, dok je bruto margina smanjena usled veće prodaje proizvoda po diskontnim cenama.

Najbolja strana izveštajnog perioda je međunarodna prodaja koja sada čini petinu ukupnih prihoda, a stopa rasta u prvom kvartalu bila je 52 odsto. Uprava je zadržala raniju procenu o očekivanoj stopi rasta prihoda u tekućoj godini u rasponu od 11-12 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana