Tekst objavljen: 10.06.2013 12:21        


Ako upravo sastavljate radnu biografiju dobro razmislite da li ćete da je „ukrasite” elementima koji ne odgovaraju realnosti. Naime, kako piše Politika, iskustvo privatnih detektiva govori da menadžeri ljudskih resursa sve češće proveravaju podatke iz profesionalne biografije i privatnog života osoba koje konkurišu za posao.

Budite iskreni: Detektivi proveravaju CV kandidata

Predsednik grupacije privatnih detektiva Srbije pri Privrednoj komori Srbije Dragan Trivan kaže da prag ovih agencija sve češće prelaze menadžeri kompanija u želji da saznaju bitne podatke iz biografije osoba koje traže posao u njihovoj firmi.

- Menadžere najčešće zanima da li je fakultetska diploma kandidata originalna, da li osoba ima kriminalni dosje i da li je zaista radila u firmama koje je navela u radnoj biografiji, kakvo mišljenje o njoj (stvarno) imaju bivše kolege i da li su pisma preporuke, koju su potpisali bivši šefovi, autentična ili je radnik pustio mašti na volju i svoj profesionalni portret naslikao najlepšim bojama - objašnjava on.

Trivan dodaje da "Ako osoba konkuriše na mesto u bordu direktora ili top menadžmentu, onda predmet istrage detektiva mogu da budu gotovo svi detalji i sve osobe iz njene privatne i profesionalne svakodnevice".

Takođe, sve više klijenata traži da se rasvetle krađe koje se dešavaju unutar kompanija – počev od krađe goriva, preko kancelarijskog materijala, pa sve do krađe robe koju firma proizvodi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oglasi za posao razgovor za posao konkurs za posao CV traženje posla karijera posao detektivi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana