Tekst objavljen: 22.09.2013 10:00        


Poznato je da se u svetu velike kompanije prosto otimaju za najbolje studente prestižnih fakulteta i čine sve što mogu kako bi ih „namamili“ u svoje kancelarije. Međutim, ostalo je pitanje koje bi kancelarije isti ti studenti izabrali, ako bi im to bila opcija. Jedno istraživanje dalo je odgovor na to pitanje.

Ovo su kompanije u kojima najbolji studenti žele da rade

Agencija Universum GLOBAL pitala je preko 200.000 studenta poslovnih i tehničkih fakulteta širom sveta koja bi za njih bila idealna kompanija za buduće zaposlenje.

Na listi na kojoj se nalaze po 50 kompanija, i za studente poslovnih, kao i za studente tehničkih fakulteta, prvi izbor bio je Google.

Kao razlog tome studenti su navodili sjajan ambijent, jedinstvene privilegije i sistem nagrađivanja, koje prema njima predstavljaju važne činioce kada je posao u pitanju.

Od Googlea kreću i razlike. Drugi izbor studenata poslovnih fakulteta je Ernst and Young, a „inžinjera“ Microsoft.

Kao treći izbor oni koji su na poslovnim studijama biraju Goldman Sachs, a zatim PricewaterhouseCoopers, Microsoft, Apple itd.

Studenti tehničkih fakulteta kao treći izbor navode IBM, a zatim Apple, BMW Group, Intel.

Zanimljivo je da je na 12.mestu studenata poslovnih studija kompanija McKinsey, u kojoj je, pre nego što je postao ministar finansija u Vladi Srbije, radio Lazar Krstić.

Od kompanija koje posluju u Srbiji na listi se nalaze Coca-Cola, Bosch, Deloitte i Schneider Electric.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana