Zdravo svima,
Imam 2 pitanja u vezi povracaja poreza:
Kupio sam stan u novogradnji, useljiv je od 1. septembra, medjutim kada sam trebao da trazim povracaj poreza u Energoprojektu (kod njih sam kupio stan) su mi rekli da oni jos nisu regulisali sve sto je trebalo i da niko iz nase zgrade jos uvek ne moze da trazi povracaj, i to traje i dalje. Dobio sam od njih onaj papir na kojem stoji koliki je iznos pdv-a, imam sada svu potrebnu dokumentaciju, ali nista ne predajem jer su mi oni rekli da ce me u toj poreskoj tj. tamo gde to predajem vratiti nazad jer Energoprojekt nije regulisao jos uvek to sto je trebalo. Zanima me do kada moze ovo ovako da potraje i da li ja stvarno moram njih da cekam kao sto mi kazu?
A sto se tice drugog pitanja, kupio sam stan sam, tj. na svoje ime, medjutim verenica i ja se vencavamo ovih dana pa me zanima, posto cu ovaj zahtev za povracaj ocigledno moci da predam tek mozda krajem januara ili u februaru, da li sada ja imam pravo da trazim povracaj i za nju tj. za jos dodatnih 15 kvadrata?
E da imam i trece, meni i dalje stoji u licnoj karti da sam prijavljen u Zemunu gde sam ziveo do nedavno, jer smo se tek nedavno uselili, tu sam u opstini i izvadio potvrdu u poreskoj koja im je trebala valjda kao dokaz da nisam ranije kupovao stan, pa me zanima da li ja treba pre podnosenja zahteva da se prijavim na ovoj novoj adresi, i buduca supruga sa mnom, posto sam video negde da adresa na kopijama licne karte treba da nam je ista a to trenutno nije. Da li mi uopste mozemo da se prijavimo vec sada na toj adresi i da li onda moram ponovo da vadim ovu potvrdu u poreskoj, ali sada na Novom Beogradu(tu nam je novi stan)?
Poslednja promena od Batistuta86 (22-12-2008 10:10:17)