1

Tema: Kupovina poljoprivrenog zemljista.

Da li se isplati kupiti poljoprivredno zemljiste i izdavati u arendu. Koliko sam cuo arenda se placa godisnje. ali da li je tesko naci osobu koja ce raditi tu zemlju. Nesto sam nacuo da kako cemo se priblizavati prema eu cene zemljista ce rasti a to nije slucaj sa stanovima. Pomozite ako imate neke informacije.

2

Odgovor: Kupovina poljoprivrenog zemljista.

Rasce cene kvalitetnih VELIKIH parcela. Pod velikim podrazumevam one koje potencijalni kupci smatraju velikim, a to su par stotina Ha. Drugim recima samo zemljiste vec privatizovanih zadruga i PIK-ova ce znacajnije da dobije na ceni.
Rasce cena i manjim parcelama ali ne mnogo. 

Danas, selo i zemlja nikom nisu interesantni i kupiti zemljiste da bi se izdavalo se ne isplati.

3

Odgovor: Kupovina poljoprivrenog zemljista.

Pitanje prosto a ispade jako komplikovano. Koga god da pitam svi mi okolisu sa odgovorom. Zelim da kupim neku zemlju sada zamima me koliko iznosi porez i prenos vlasnistva ugrubo zna li ko da mi kaze opstina pancevo je u pitanju.

4

Odgovor: Kupovina poljoprivrenog zemljista.

Ne isplati se izdavati, ali kupovati hoce. Trenutno drzava sprecava poljoprivredna domacinstva da napreduju i izvoze hranu u Rusiju, i zato su cene veoma male i seljaci prodaju zemljiste bud zasto jer nemaju profit, tako ce biti dok se ne proda svo zemljiste strancima(britanci i austrijanci) i 'nasima' iz vlasti, i nakon toga drzava ce omoguciti plasman u Rusiju(njihova potraznja moze da pokrije celu nasu proizvodnju a i najbliza smo im zemlja sa takvim privrednim bogatstvom) i porasce potraznja za zemljistem a cene ce biti ogromne.
Zato ljudi kupujte po 25e ar, isplatice se....;)