Tekst objavljen: 16.04.2021 11:20        


Bankari nisu savetnici. Ovo lako možete da proverite kad odete u banku i pitate "savetnika" neka od pitanja iz ovog teksta

Banka ne može biti finansijski savetnik a još manje prosvetitelj


U kojoj banci ću proći najpovoljnije?

Kako da nikada u životu ne uzmem kredit?

Kako da svoju ušteđevinu uposlim po kamatama većim od kamata na štednju?

Da se razumemo, Banke su prodavnice novca i njihovo "savetovanje" se odnosi samo na njihove konkretne usluge. A odgovor na pitanje da li će Banka raditi u vašem ili svom interesu možete pronaći u aktuelnim tekstovima o tužbama protiv banaka.

Zašto su tužene ako su vas "savetovali"? Pre će biti da su one prodavale nešto prećutkujući "savetovanje" pa se taj neizgovoreni savet danas saznaje od advokata koji huška na tužbe.

Banke su neophodni posrednici u tokovima novca. Oni su trgovine novcima. One posreduju između onih sa novcima i onih kojima treba novac. I tako treba da ostane.

Vest da je Erste banka "ušla" u obrazovni sistem Srbije je posebno opasna vest za društvo.


Banka zarađuje od preprodaje novca a ne od edukacije građana. U ovom slučaju znači da edukaciju koriste da bi kreirale svoje buduće klijente i zarađivale od preprodaje novca.



Kako N1 prenosi: Predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić rekao je da taj projekat treba da pomogne deci da brže dodju do njihove „finansijske slobode“, pa je i sam termin finansijska sloboda stavljena pod navodnike jer se termin različito tumači ako ste bankar i ako ste klijent.

Finansijska sloboda je stanje oslobođenost od finansija a dug je suprotnost finansijske slobode. Zato nas finansijskoj slobodi ne može nikada učiti Banka koja prodaje dug.

Obrazovni sistem ne sme biti pod uticajem bilo koje industrije. Sve industrije su vođene profitom i ako njihove ciljeve ugradite u obrazovni sistem onda on postaje fabrika za proizvodnju potrošača a nesamostalnih mislećih ljudi.

To nije put slobode, pogotovo ne finansijske.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke obrazovni sistem školstvo slavko carić erste banka finansijska sloboda finansijske slobode

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana