Tekst objavljen: 28.05.2013 13:40        


GRAWE koncern, čije je sedište u Gracu (Austrija), je u 2012. godini ostvariodobre poslovne rezultate, iako ekonomsko okruženje nije beležilo značajne promene poslednjih godina. Dobit pre oporezivanja dostigla je88,8 miliona evra, što predstavlja rast od 26,5 odsto u odnosu na prošlu godinu, a bilansna suma povećanaje na 8,1milijardu evra.

Dobit Grawe koncerna od 88,8 miliona evra

Fakturisana premija GRAWE koncerna u 2012. godini uvećana je za 4,1 odsto iiznosi 751,3 miliona evra. GRAWE je ponovoostvarilo rezultate koji su značajno iznad proseka tržištau 2012. godini, što potvrđuje finansijskustabilnost i solventnost.

"Uprotekloj godini vrednost finansijskih ulaganja čitavog koncerna u oblasti osiguranja iznosila je 3,6milijarde evra, što u poređenju sa prethodnom godinom predstavlja povećanje od 7,7%. Više od 75% poverenog novca GRAWE Grupeulaže se u obveznice i nekretnine, dok se preostali deoulaže u hipoteke i malim delom u akcije. To potvrđuje da je GRAWE stabilan i pouzdan partner i da zbogkonzervativne strategije ulaganja i finansijske stabilnosti predstavlja sigurnu i stabilnu podršku privredi zemalja u kojima posluje.", rekao je predsednik Uprave GRAWE koncerna, dr Othmar Ederer, ističućivažnuuloguzaposlenih u GRAWEkoncernu i njihovu stručnost.

Uspešnom ekspanzijom u zemljama srednje i istočne Evrope, u kojima fakturisana premija predstavlja 37% od celokupne fakturisane premije koncerna, otvorena su mnogobrojna nova radna mesta. GRAWE koncern u 2013. godini planira daljezapošljavanje i otvaranje radnih mesta, a GRAWE u Srbiji najavilo je 10 novih radnih mesta na administrativnim poslovima i 50 u sektoru prodaje.

Izuzetno smo ponosni što smo deo ove velike i finansijski snažne institucije i na rezultate koje smo zajedničkim snagama ostvarili u 2012. godini. Zadovoljni smo što GRAWE u Beogradu može da primeni poslovnu politiku sa tradicijom dužom od 180 godina koja, usklađena sa propisima domaćeg tržišta, doprinosi uspehu i odličnim rezultatima poslovanja našeg društva za osiguranje. Izuzetni rezultati nisu važni samo za nas i osiguravajući sektor, već su važni i našim građanima kojima na taj način već mnogo godina obezbeđujemo sigurnost i sigurnu budućnost.”, rekao je mr Christoph Czettl, generalni direktor GRAWE osiguranja a.d.o. Beograd, povodom objave finansijskih rezultata GRAWE koncerna.

GRAWE sa svojom dugom tradicijom razvio u međunarodno preduzeće koje objedinjuje delatnost osiguranja, bankarstva i upravljanja nekretninama. Finansijska stabilnost Društva se ogleda u sopstvenom kapitalu koji je daleko iznad tržišnog proseka. Na osnovu odnosa kapitala i obaveza GRAWE je jedno od najpostojanijih osiguravajućih društava u Austriji.

Osiguravajuće društvo „na Vašoj strani“, osnovano 1828. godine, nastavilo je i dalje da se razvija uprkos teškim okolnostima i predstavlja značajni privredni subjekat u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grawe osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana