Tekst objavljen: 10.03.2014 13:02        


Prema istraživanju tržišta osiguranja i osiguravajućih kuća realizovanog u decembru 2013. godine koje je sproveo institut IPSOS Strategic Marketing, popularnost osiguranja života je značajno veća u odnosu na 2012. godinu i prethodnih godina.

Grawe među najboljim osiguravajućim društvima u Srbiji

Ova vrsta osiguranja beleži popularnost od 38% u 2013. godini, dok je u 2012. taj procenat iznosio 29% i oko 30% u prethodnim godinama.

GRAWE osiguranje je istaknuto kao jedino osiguravajuće društvo koje beleži rast procenta građana koje bi poklonili poverenje nekom osiguravajućem društvu na tržištu.

Dok se 21 odsto pripradnika populacije između 30 i 65 godina života izjasnilo da im je potrebno više informacija o osiguranju života, isti procenat građana nedvosmisleno je pokazalo interesovanje za ovaj proizvod. Rezultati istraživanja pokazuju da je situacija po pitanju zastupljenosti vrsta osiguranja slična kao i u 2012. godini i da najveći potencijal imaju osiguranje života i osiguranje od nezgode, a nešto manje osiguranje imovine.

Kada je reč o vrstama proizvoda osiguranja, „top of mind“ proizvodi koje građani navode su: osiguranje života (38% prvih odgovora) i osiguranje vozila (29% prvih odgovora), dok sa značajno manjim procentom sledi osiguranje nepokretne imovine (9%) i dobrovoljno zdravstveno osiguranje (7%), a 7% građana nije imalo nijednu asocijaciju.

„Posebno smo ponosni na vrednosti parametara koje nas ističu kao jedino društvo koje beleži rast poverenja građana. Taj pokazatelj nije iznenađujuć budući da u Republici Srbiji poslujemo već 17 godina i da već imamo značajan broj isplata naknada iz osiguranja po doživljenju - što znači i veliki broj zadovoljnih korisnika usluga. Istraživanje koje već pet godina uzastopno sprovodimo sa institutom IPSOS Strategic marketing, pokazuje da je naše Društvo ponovo potvrdilo izuzetno dobru poziciju među vodećim osiguravačima u Srbiji, prevashodno u oblasti životnog osiguranja gde je među liderima. Po pitanju poznatosti, GRAWE je poznatije radnoj populaciji i onima koji već imaju osiguranje života.“ izjavila je Dragana Marković iz Odeljenja za marketing i odnose s javnošću GRAWE osiguranja u Srbiji. Ona je dodala da dobijeni rezultati predstavljaju odličnu osnovu za dalji rast i razvoj kompanije na tržištu Srbije.

Najznačajniji razlozi koji opredeljuju građane Srbije da koriste osiguranje života nisu promenjeni u odnosu na prethodna istraživanja.

Tradicija i ugled osiguravajuće kuće, iskustvo u poslovanju, visina dobiti i broj osiguranika najčešći su kriterijumi građana za izbor osiguravajuće kuće, a svake godine se značajno povećava procenat ispitanika koji kao kriterijum za izbor navode odnos cene i kvaliteta ove usluge – što je s jedne strane pokazatelj sve veće osetljivosti naših potrošača, a sa druge strane može da bude i jedno od obrazloženja za dugogodišnji uspeh GRAWE osiguranja čiji se portfelj aktivnih ugovora o osiguranju života na kraju 2013. godine povećao na više od 45.000.

Skoro dve trećine osiguranika kao glavni razlog za uzimanje životnog osiguranja navode želju da obezbedi potomke, zatim sledi želja da se na ovaj način obezbedi dodatni prihod za penziju, kao i da je osiguranje života bolji vid štednje od bankarskih depozita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grawe osiguranje osiguravajuće kuće životno osiguranje osiguranje života Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana