Tekst objavljen: 25.06.2019 10:50        


Leto nam je stiglo, makar tako kaže kalendar. I dok gledamo u nebo i razmišljamo o odmoru na nekoj sunčanoj i toplijoj destinaciji, nije na odmet i da se malo informišemo kada bi bilo najbolje da uzmemo aranžman kako bismo prošli što jeftinije.

Kada uzeti aranžman za letovanje?

Proleće je gotovo uvek, tokom svake godine, takozvani sezonski period kada turističke agencije nude popuste i suštinski se isplati uzeti sve što je povoljnije. Ako imate ideju i rešili ste gde ćete tačno ići, ti aranžmani mogu da budu, 20, 30 a neki put i 40 posto povoljniji, tako da se suštinski isplati uzeti takav aranžman već tokom prolećnog perioda.

Čak iako niste do ovog doba godine uštedeli novac za letovanje, računica je i dalje jednostavna. Ukoliko imate mogućnost da kupite nešto što je povoljnije od stope zaduženja, to se isplati, a samim tim se isplati i podići kredit za takav aranžman.

Primera radi, ako imate nešto što je jeftinije 20 posto, isplati se zadužiti se po stopi od 10 posto, jer ćete i nakon što isplatite taj kredit imati mogućnost da prođete povoljnije, odnosno da vas taj aranžman košta jeftinije.

Kada se stvari sagledaju iz ovog ugla možemo slobodno reći da nije greh (pod znacima navoda) uzeti kredit za letovanje. Govorimo o situaciji koju smo malopre objasnili, dakle ako kupujete aranžman povoljnije. Ali, uvek je bolje uštedeti novac.

Što se tiče kupovine aranžmana unapred, ponekad se može desiti neka neplanirana okolnost, pa da ne odputujete na odmor baš taj dan koji ste planirali i za kada ste uplatili aranžman.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ako vam se desi takva situacija vi možete, naravno, odustati od letovanja. Što se kasnije predomislite, to će vam vratiti manje novca. Ali, kod nas postoji servis koji vam omogućava da ustupite aranžman nekom drugom, odnosno da prodate svoj aranžman ako ne možete da putujete. To je, možemo slobodno reći, pokriven rizik jer tada ne morate da brinete da li ćete dobiti ono što se platili.

Ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete na letovanje, a planirali ste odmor – sada bi bilo krajnje vreme da se odlučite i uzmete aranžman. I počnete sa pripremama za godišnji dok čekate da nam se leto konačno vrati u grad...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
godišnji odmor savet aranžman letovanje aranžman za letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana