Tekst objavljen: 03.12.2013 9:15        


Bez obzira na činjenicu da su banke odavno uvele uslugu e-bankinga, naša svest o prednostima ovog vida poslovanja i dalje nije dovoljno razvijena. Naime, iako sve banke nude ovaj servis i za firme i za građane, većina i dalje uredno staje u redove da bi platili svoje mesečne obaveze.

Koristite e-banking: Zaboravite na redove

U vremenima u kojem je vreme pre svega novac, oni koji se odluče za ovaj vid plaćanja uštedeće i na vremenu ali i na provizijama. I to ne zanemarljivo. Brzina, fleksibilnost, manji troškovi i odsustvo vremenskog ograničenja korišćenja su glavne prednosti e-bankinga.

Preporučujem ovu uslugu svakome ko želi da bez mnogo papirologije i trčanja sa jedne lokacije na drugu kvalitetno vodi sopstvene finansije.

Najčešće banke e-banking nude u okviru paket računa pa je ta usluga ili kompletno ili delimično uključena u cenu paket tekućeg računa. Ona najčešće podrazumeva uvid u stanje računa, kartica, kredita, uvid u promet po računima (što je po definiciji uvek besplatno), onlajn prenos novca na račune u okviru i van banke, onlajn plaćanje računa, uvid u rate kredita, zaduženja po karticama, kao i kupoprodaju deviza.

Kod pojedinih banaka klijent je oslobođen plaćanja provizija na, recimo, prvih recimo pet računa, dok neke banke uopšte ne naplaćuju proviziju na plaćanja.

Prosečno provizije na onlajn plaćanja se kreću u rasponu do 60 dinara, dok se te provizije za plaćanje na šalteru banaka po pojedinačnom nalogu naplaćuju i do 150 dinara. Prosečna porodica na ovaj način može da uštedeti i do 700 dinara mesečno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Goran 03.12.2013 21:09

    Postoji i banka kod koje je i vođenje tekućeg računa i usluga elektronskog bankarstva potpuno besplatna.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija elektronsko bankarstvo e banking e-plaćanja e-banking klijenti banke klijent banke banke kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana