Tekst objavljen: 01.08.2014 13:30        


Ponekad najbolji poklon koji drugi mogu da nam daju jeste da nam otkriju njihove greške. Svi mi oklevamo kada je u pitanju otkrivanje naših pogrešnih poteza i sramnih trenutaka, ali ako možemo da budemo iskreni u vezi sa stvarima koje nismo uspeli da razumemo, možemo pomoći drugima da izbegnu iste.

Pet stvari koje vam niko neće reći kad pokrećete posao

1. Provodićete tek 15% vremena radeći ono što volite
Pokrećete posao jer volite da pečete mafine ili da pomažete klijentima u rešavanju problema? Pripremite se, većinu vaših radnih dana nećete provedoditi radeći te stvari.

Provodićete 15% vašeg vremena radeći ono što volite a 85% reklamirajući, prodavajući, odgovarajući na gomilu mejlova i stvarajući poslovnu strategiju. Preživaljavanje u potpunosti zavisi od brzine kojom prihvatite sve ove uloge.

2. Neće se vama brže desiti uspeh nego što se dešava ostalima
Bez obzira koliko mislite da ste posebni, ne možete pobediti uobičajen vremenski okvir za pokretanje posla. Iako verujete da uz radnu etiku, talenat, veštine možete ubrzati uspeh u poslu, ipak je potrebno podjednako dosta vremena kao i za pokretanje ma kog drugog posla.

3. Verovatno ćete u nekom trenutku ostati bez novca
Da, čak iako ste znatno novca pripremili, dobili zajam, ili imate sigurnu investiciju. Ostajanje bez novca je čest deo puta ka uspehu.

Nećete to očekivati, jer ste pripremljeni za duže staze, ali onda odjednom, dogodi se nešto nepredvidivo, zbog čega ćete imati samo jedan izbor... Ali nemojte se uzrujavati. Moguće je da ćete ovo iskusiti i iz toga izaći jači nego što ste bili.

4. Vi ćete biti vaš najveći izazov
Svakako je protok novca teška stvar, ali je i podjednako teško privlačenje mušterija i zapošljavanje, međutim, sve to nije u tolikoj meri teško kao suočavanje sa sopstvenim sumnjama. Najveći izazov sa kojim ćete se uhvatiti u koštac kada vodite posao je vaš otpor.

5. Reklamiranje nije stvar izbora
Nije vam u potpunosti prijatno samopromovisanje? Ne postoji način da uspete bez reklamiranja. Pronađite način koji vam se dopada da reklamirate svoj posao i držite se toga i radite to često i uporno.

Čak i da angažujete profesionalca, i dalje ćete sami obavljati deo marketinga. Održavanje sajta je osnova marketinga, stoga naučite kako funkcioniše WordPress i HTML code.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao pokretanje posla biznis biznismen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana