Ako imate komentar ili sugestiju na rad našeg sajta, molimo vas podelite svoje mišljenje sa nama.
Na prodaju nekadašnje ostrvo Džona Lenona

Tekst objavljen:11.09.2012 15:43         Izvor: Kamatica, Press, Tanjug    

Na prodaju nekadašnje ostrvo Džona Lenona

Ostrvo Doriniš, u zalivu Klu, nadomak zapadne obale Irske, na kojem su Džon Lenon i Joko Ono svojevremeno planirali da provedu svoje penzionerske dane, stavljeno je na prodaju za 300.000 evra, prenosi Blumberg.


Ostvro, na kojem osim nekoliko goveda, ovaca i morskih ptica ne živi niko, čuveni Bitls kupio je pre 45 godina s namerom da na njemu sagradi kuću.

Nakon njegovog ubistva 1980. u Njujorku, Lenonova udovica prodala je ostrvo porodici irskih farmera koja više ne može da ga održava, te i sama želi da ga proda.

Lenon je za ovo parče žemlje, veličine desetak fudbalskih terena, koje je lokalno stanovništvo prozvalo "ostrvo Bitls", platio 1.700 funti (2.700 dolara) 1967.

Slavni roker je svega dva puta posetio ostrvo, poslednji put 1968. godine zajedno sa Joko Ono o čemu svedoči fotografija koja i danas visi na zidu obližnjeg hotela.

Upitan prilikom intrevjua za magazin "Rolingston" 1971. kako zamišlja svoj život u 64. godini, Lenon je rekao: "Nadam se da ćemo Joko i ja biti jedan fini bračni par koji živi na ostrvu blizu obale Irske, listajući svoj spomenar ludila".Ostavi komentar

IME*
E-MAIL
KOMENTAR:keš krediti - kreditni kalkulator

VALUTA

IZNOS

RATA

PERIOD MESECI

PRATITE NAS
© Copyright 2007-2014
website developed & owned by Dubes doo Sva prava zadržana