Tekst objavljen: 13.06.2021 16:00        


Turističke agencije - organizatori turističkog putovanja imaće, prema novoj uredbi Vlade, pravo na subvencije iz budžeta za dovođenje organizovanih turističkih grupa od najmanje 15 domaćih ili stranih turista

Ako agencija organizovano dovede turiste - dobija subvencije

Prema saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za ovu svrhu država je namenila - pet miliona dinara.

Na osnovu Uredbe, pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Srbije, koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovođenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista), navodi se u saopštenju ministarstva.

„Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres ili međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 evra, a iznos sredstava subvencija za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres ili međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra“, navodi resorno ministarstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić pozdravila je, kako se ističe, današnju odluku Vlade Srbije o usvajanju Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, za koje je predviđen budžet od ukupno pet miliona dinara.

„Budući da je turizam u Srbiji zbog pandemije pretrpeo ogroman pad, neophodni su direktni podsticaji koji će omogućiti oporavak sektora koji inače ima veliki uticaj i na druge privredne grane. Subvencijama koje se odnose na organizovanje turističkih putovanja biće povećana motivisanost za dovođenje stranih gostiju, ali i elastičniji pristup u politici cena i određeni stepen amortizacije negativnih cenovnih uticaja“, saopštila je Tatjana Matić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
subvencije za turističke agencije turizam domaći turizam turističke agencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana