Tekst objavljen: 21.09.2022 16:15        


Rivian, proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca), danas je zvanično objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije

Američki proizvođač električnih automobila otvara svoj centar u Beogradu i zapošljava 200 inženjera


Kabinet predsednika i Vlada Srbije su mesecima radili da ova kompanija dođe u Srbiju, a ideja jeda centar u početku zaposli oko 200 pozicijakoje će kompaniji dati dodatnu podršku u realizaciji ključnih uslugaRivianana tržištu. Radna mesta će biti iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa automobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge, saznaje sajt Netokracija.

Kompanija u Srbiji poslovaće pod imenomRivian SE Europe d.o.o. Beograd, a uvidom u APR vidi se i da je pravno lice osnovano krajem jula 2022. godine.

Rivian je osnovan 2009. godine, kompanija dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila – za potrošačko i komercijalno tržište. Prvi modeli vozila za potrošačko tržište suR1T,pik-ap traksa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, iR1S, SUV sa tri reda sedišta za ukupno sedam putnika.

Pomenuta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti.R1T i R1S su opremljeni naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu, za Netokraciju je izjavila da su veoma uzbuđeni zbog otvaranja tehnološkog centra baš u Srbiji i tom prilikom dodala:

„Veoma smo uzbuđeni zbog otvaranja našeg tehnološkog centra u Srbiji.Želja nam je da ovde kreiramo savremeni tehnološki centarkoji će doprineti dovođenju vodećih proizvoda i usluga na svetsko tržište. Jedva čekamo da započnemo sa regrutovanjem u Srbiji otvaranjem pozicija za visokokvalifikovani kadar u regionu. Svako ko je zainteresovan da nam se pridruži može da poseti rivian.com/careers”.

Misija Riviana je da svet zadrži avanturističkim svojim proizvodima i uslugama i pomogne planetiprelaženjem na energiju i transport bez ugljenika. Rivijan dizajnira, razvija i proizvodi električna vozila i dodatnu opremu i prodaje ih direktno kupcima na potrošačkom i komercijalnom tržištu.

Ono što Rivian čini posebnim jeste direktna veza sa kupcem tokom celokupnog iskustva posedovanja vozila, kreirajući jedinstven odnos uzmeđu Riviana kao proizvođača i korisnika vozila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rivian električna vozila Beograd automobilizam električni automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana