Tekst objavljen: 16.06.2019 11:00        


Značaj i potencijal saradnje Francuske i Srbije u oblasti digitalnih tehnologija i inovacija potvrđuje i beogradska Frenč teh zajednica.

"Beograd jedan od 48 najinovativnijih gradova sveta"

Ona postoji još samo u 47 najinovativnijih gradova sveta. To je izjavio ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni na sastanku sa ministrom za inovacije Nenadom Popovićem.

"Frenč teh zajednica, čiji je cilj da pruži podršku startap kompanijama, ustanovljena u aprilu u Beogradu, jedna je od 48 koje postoje u najinovativnijim gradovima sveta, poput Los Anđelesa, Šangaja, Sao Paola, Berlina", rekao je Mondoloni.

Ambasador je na predstavljanju inicijative Frenč teh zajedno sa Popovićem ocenio da će dolazak predsednika Emanuela Makrona u Beograd doprineti da se Francuska kao zemlja velikih performansi na polju digitalnih i IT tehnologija još više okrene ka Srbiji zemlji inovativnih mogućnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Popović je zahvalio Mondoloniju na povezivanju inženjerskih potencijala Srbije i industrijskih inženjerskih potencijala Francuske - zemlje koja pored toga što je lider u poljoprivredi i poljoprivednoj digitalizaciji ima i jedan od najsavremenijih sistema za razvoj inovacija i obrazovanja.

"Siguran sam da ćemo deo tih inovacija primeniti u Srbiji", kazao je on i ocenio da su inovacije most koji treba da pomogne u potpunom prevazilaženju problema i podizanju industirjske prozivonje i BDP.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd svet inovacija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana