Tekst objavljen: 24.07.2019 14:25        


Svi veliki projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode se kraju, kao što je to slučaj sa Trgom republike, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić gostujući u jutarnjem programu Studio B.

Beograđane očekuje rekonstrukcija još jednog trga

On je rekao da trg zahteva veliki i čist prostor, što nije bilo slučaj sa prethodnim izgledom Trga republike, gde su se na manjem prostoru nalazile žardenjere, pešačka zona, zona za boravak i sedenje.

– Na način kako se rekonstruiše Trg republike biće rekonstruisan i Trg Nikole Pašića, koji bi trebalo da bude slobodna površina i podjednako arhitektonski lep. Planirano je da radovi započnu i budu završeni u toku sledeće godine, za kada je planirano da se i rekonstruišu tortoari od Narodne Skupštine zajedno sa Bezistanom. Bezistan će biti potpuno rekonstruisan, kao staza za pešačenje, ali i njegov izgled kome će doprineti gradilište hotela Kasina, koje će, takođe, početi uskoro – rekao je on, prenosi Beoinfo.

Govoreći o ispunjenju rokova Stojčić je nagalasio da za Trg republike, Topličin venac i Karađorđevu ulicu ostaje rok 1. septembar.

On je napomenuo i da će saobraćaj na Trgu republike biti normalno uspostavljen, kao što je to bilo i do sada.

Prema njegovim rečima sa rekonstrukcijama parka Trga republike i Vojvode Vuka posađeno je u centru grada više stabala nego što je na tim mestima ranije bilo, kao što je i proširena zelena površina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

– Ovi parkovi su dovoljno zeleni i od toga više ne može, jer to su gradski trgovi i treba da prime određeni broj ljudi, koji će da ih koriste i borave u njima, a ne da sve bude u travnjaku. Došli smo do savremenog rešenja koji je na korist građanima – zaključio je Marko Stojčić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
trg nikole pašića trg republike gradski urbanista marko stojčić rekonstrukcija Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana