Tekst objavljen: 26.09.2020 12:00        


Zlatibor je u prvih osam meseci ove godine sa više od 491.000 noćenja najposećenija planina u Srbiji, podaci su Republičkog zavoda za statistiku koji su objavljeni na sajtu Turističke organizacije Zlatibor. Kako je navedeno, Zlatibor je i ovog leta, uprkos zdravstveno nepovoljnoj situaciji u zemlji i svetu, zabeležio veoma visoku posećenost

Bez iznenađenja: Zlatibor najposećenija domaća planina sa pola miliona noćenja Zlatibor



Rekordne posete ostvarene su na skoro svim lokalitetima, a ove godine veliko interesovanje vladalo je za vidkovce na Gradini i Obadovom brdu, koji su izgrađeni prethodinih godina.

Iz Turističke organizacije Zlatibor podsećaju da se ove godine počelo sa velikom rekonstrukcijom turističkog centra planine - radovi na Kraljevom trgu se privode kraju i Trg dobija potpuno novi izgled.

Završava se i uređenje Trgovačke ulice u kojoj će se smestiti svi lokali koji su se ranije nalazili oko jezera, a ulica koja spaja Hotel "Olimp" i odmaralište Dunav će biti moderno šetalište koje će biti pogodno za porodice sa malom decom i bebama, kao i za osobe sa invaliditetom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nakon završetka rekonstrukcije Trga i puštanja u probni rad Gold Gondole, priprema se još jedna velika investicija, naime, na Ribničkom jezeru, na međustanici gondole u najavi je podizanje turističkog kompleksa Zlatnog grada na više od 200 hektara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
noćenja na zlatiboru turistička organizacija zlatibora zlatibor domaći turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana