Tekst objavljen: 30.10.2013 9:30        


Ni ovogodišnjeg Svetskog dana štednje 31. oktobra odnosno predstojeće Nedelje štednje ne bi trebalo očekivati veće kamatne stope za uloge nego što su bili do sada. U zavisnosti od banke, kamatne stope na dinarsku štednju iznose od sedam do 12 odsto, odnosno za evro uloge od 1,15 do 4,5 odsto za period od godinu dana.

Bez kamatnih iznenađenja u Nedelji štednje

NLB banka će zavisno od potreba i mogućnosti klijenta ponuditi različite proizvode.

Štednja u srbiji u brojkama

- 4,2 hiljade dinara prosečan mesečni iznos koji se odvaja za štednju
- 55% Srba novac čuva u slamaricama jer smatra da je taj vid štednje najsigurniji
- 75% građana Srbije štedi da bi imali novac "kada dođu crni dani"
- 45% građana štedi da bi u vremenu koje dolazi priuštili sebi nešto posebno
- 38% građana Srbije štedi da bi mogli da renoviraju svoj stambeni prostor
- Štednja NLB Korak unapred će biti odličan izbor ukoliko želite da štedite ali i da imate novac kojim možete raspolagati odmah. Ovaj vid štednje omogućava vam da kamatu na oročen novac podignete odmah i tako brzo ostvarite dobit. Rokovi za ove vrstu oročenja su 3, 6,12, 24 i 25 meseci - kažu u NLB banci.

Ova banka nudi i NLB Slobodnu štednju, koja predstavlja oročenu štednje na 14 meseci koja je klijentu, u slučaju potrebe, u svakom trenutku na raspolaganju.

Štednju u Prokredit banci, koja je jedina u Srbiji sa 100 odsto nemačkim kapitalom, odlikuje pre svega sigurnost, a osim toga i dostupnost novca i velika fleksibilnost.

Tako Šper fleksi podrazumeva mogućnost dodavanja sredstava na račun oročene štednje, podizanja 50 odsto inicijalne uplate, kao i podizanja novca koji se naknadno uplaćuju - dodaju na oročenje. Takođe, ovaj paket omogućava i pristup računu putem internet bankarstva i njegovo besplatno korišćenje tokom perioda oročenja.

Erste banka nudi čak osam vrsta štednje. Osim standardne oročene, nude i štednju s isplatom kamate unapred ili mesečno, kvartalno ili godišnje, zatim aktivnu štednju kod koje klijent može naknadno da povećava osnovni ulog.

- Kod paketa štednja 30+ možete da podignete do 30 odsto uloga, a da ne dođe do razoročenja ostatka. Takođe, u ponudi je proizvod koji je kombinacija štednje i osiguranja, zatim Dečja štednja, kao i Kusur štednja, kod koje plaćajući karticom izabrani deo novca klijent prebacuje na neki od štednih račujna - objašnjavaju u Erste banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štednja štediše Nedelja štednje nedelja štednje 2013 kamate na štednju kamata na štednju banke klijenti banke klijent banke Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana