Tekst objavljen: 27.07.2016 10:41        


Banka "Societe Generale" zainteresovana je za kupovinu "Komercijalne banke", poslednje velike banke koja je u većinskom državnom vlasništvu, piše danas "Blic". 

Blic: Societe Generale kupuje Komercijalnu banku

Izvog tog lista navodi da je ta banka dugo prisutna u Srbiji, da u više od 100 ekspozitura zapošljava 1.300 ljudi, da se pokazala kao veoma ozbiljna i fer banka, da je njen sledeći potez širenje, a da je "Komercijalna banka" top menadžerima i te kako u fokusu.

"Njihov stav je da jednoj ovakvoj ozbiljnoj banci treba mnogo šira mreža klijenata, a Komercijalna banka ima čak 90.000 pravnih klijenata, plus desetine hiljada fizičkih lica", navodi izvor "Blica".

Za taj list u "Societe Generale" kažu da jesu zainteresovani za nova preuzimanja, ne negiraju mogućnost širenja u Srbiji kupovinom drugih banaka, ali nemaju informaciju o tome da je njihova grupacija zainteresovana za preuzimanje "Komercijalne banke".

Predsednik UO "Komercijalne banke" Vladimir Krulj za taj list navodi da svi akcionari te banke žele da se krene u njenu privatizaciju, da je za sada izabran privatizacioni savetnik i da se trenutno bira optimalni model privatizacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Ivan 28.07.2016 10:49

    Po meni tobi bio jako glup potez, komercijalna banka je "BREND" i takva treba da ostane

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka Societe Generale Komercijalna banka privatizacija banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana