Tekst objavljen: 20.02.2020 11:55        


Nakon što je u sredu premašio ključni nivo od 1.600 dolara, cene zlata koketirale su sa sedmogodišnjim maksimumom, jer ulagači i dalje povećavaju svoje pozicije usled izbijanja korona virusa

Cena zlata dostigla skoro najveću vrednost u poslednjih sedam godina

Vrednost ovog plemenitog metala porasla je za dodatnih 0,5 odsto tokom trgovanja u iznosu od oko 1.609,61 dolara po unci. Tokom jutarnje evropske trgovine, testirajući nivoe zadnji put viđene 8. januara nakon ubistva iranskog vojnog zapovednika Qasema Soleimanija u SAD.

Ako cena dosegne iznad 1.604,1 dolara po unci, to će biti najviši iznos od 27. marta 2013. godine, kada je zlato dosegnulo 1.606,2 dolara po unci.

Zlato obično ima odlične rezultate kada investitori beže od rizičnije imovine, a doživelo je porast kao rezultat globalne zabrinutosti od potencijalnog ekonomskog propadanja zbog korona virusa, koji je sada u Kini zarazio više od 74.000 ljudi, a ubio je 2.004.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nedavni porast nastavljen je u sredu, uprkos pozitivnom zamahu koji je zabeležen na globalnim berzama, i uprkos činjenici da se Kina postupno vratila na posao nakon dužeg zatvaranja i stope zaraze koja usporava već dva dana.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zlato vrednost zlata cena zlata skočila cena zlata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana