Tekst objavljen: 22.10.2014 9:23        


Prema podacima Nаrodne banke Srbije i Tima za ekonomska istraživanja Hypo banke, ukupna štednja stanovništva Srbije, zaključno sa avgustom 2014. iznosi 8,56 milijardi evra, od čega devizna štednja iznosi čak 96 odsto. Uprkos izvesnom ulasku u privrednu recesiju, za prvih osam meseci ove godine štednja stanovništva je porasla 118 miliona evra.

Dobrim navikama do boljeg kućnog budžeta

Ipak, stopa rasta štednje tokom prethodnih godina beleži trend usporavanja, verovatno uzrokovan slabljenjem izvora prihoda stanovništva na šta ukazuje kombinovani pad masa zarada, penzija i inostranih doznaka.

Istovremeno, takva situacija upravo može biti pravi razlog za sticanje navike da se štedi. Nije lako odvajati novac sa strane, ali redovnom štednjom brzo ćemo uvideti korist za svoj kućni budžet i razviti veštine upravljanja ličnim finansijama.

Banke, već tradicionalno, svojim klijentima obezbeđuju pogodnosti za štednju i povodom Svetskog dana štednje i tokom cele godine. Pored povoljnih kamatnih stopa, klijenti mogu izabrati odgovarajući model štednje, kao i valutu u kojoj će štedeti. Često je i uloga ličnog bankara, veoma korisna za građane koji žele da štede svoj novac u banci.


- Ne samo povodom Svetskog dana štednje, već i tokom cele godine, Hypo Alpe Adria banka nastoji da građanima obezbedi dobre uslove za štednju. Ove godine ćemo svoje štediše obradovati poklon polisom osiguranja domaćinstva i pružiti im dodatne povoljnosti kombinovanjem kamatne stope na štednju i popusta na premiju mešovitog životnog osiguranja – istakao je Oliver Klesinger, član izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke i dodao da zahvaljujući aktivnom odnosu prema štedišama i dugogodišnjem uzajamnom poverenju, Hypo banka beleži stalan broja klijenata koji se odlučuju da štede novac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Darko 28.10.2014 15:53

    Članak je ok, ali sa tendencijom da umesto bolje kamate na štednju uvale dodatne proizvode (osiguranje). Drugačije i ne mogu prodati polise jer su izigrali poverenje klijenata, bar onih koji su trebali da naplate štetu. Kad prodaju polise sve može, a kada treba isplata tek tada vidimo da smo prevareni. Jedan primer: osiguranje od poplave stana koje platite ne obuhvata poplavu u stanu koja nastaje od pucanja cevi!!! Ja ne očekujem da Sava poplavi moj stan na Košutnjaku. Suština je u svesnom obmanjivanju klijenata čime je prokockano poverenje radi trenutne koristi. Ja sam zatvorio račun u ovoj banci jer nisam bio zadovoljan uslugom.
    pozz

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hypo Alpe-Adria-Bank nedelja štedn hypo štednja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana