Tekst objavljen: 05.08.2015 11:30        


Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker veruje da će ovog meseca biti postignut dogovor o trećem paketu pomoći Grčkoj, kao i da bi to trebalo da se dogoditi do 20. avgusta kada Atini dolazi na naplatu ključna tranša duga. 

Dogovor o trećem paketu pomoći Atini do 20. avgusta

"Svi izveštaji koje dobijam sugerišu da će sporazum biti postignut ovog meseca, poželjno bi bilo do 20. avgusta kada Grčka treba da plati 3,4 milijarde evra rate duga Evropskoj centralnoj banci (ECB)", izjavio je Junker u intervjuu za francusku agenciju Frans pres.

Junker je, takođe, rekao da je ostvaren zadovoljavajući napredak u aktuelnim pregovorima u Atini između grčkih zvaničnika i predstavnika kreditora, kao i da će ako ne dođe do postizanja sporazuma, evrogrupa morati da organizuje novu rundu kredita za premošćavanje nalik onom iz jula, kada su ministri finansija evrozone odobrili Atini kredit od sedam milijardi evra za pokrivanje obaveza prema Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj centralnoj banci.

Zvaničnici Evropske komisije, Evropske centralne banke, Evropskog stabilizacionog mehanizma i Međunarodnog monetarnog fonda se trenutno nalazi u Atini kako bi skicirali detalje novog spasilačkog paketa pomoći u vrednosti do 86 milijardi evra.

Grčka vlada je juče izrazila očekivanja da će sporazum o paketu pomoći biti postignut do 18. avgusta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka finansijska pomoć evrozona MMF frans pres ecb Atina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana