Tekst objavljen: 20.05.2016 14:28        


Elektronske građevinske dozvole se izdaju u proseku za sedam dana, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

Elektronske dozvole se izdaju za sedam dana

"Imamo u 2016. preko 30 odsto više izdatih elektronskih građevinskih dozvola nego što smo imali u istom periodu prošle godine", rekla je Mihajlović na pitanja novinara nakon kontrole radova na putu Aranđelovac - Lazarevac, podsetivši da su elektronske građevinske dozvole počele da se izdaju od početka ove godine.

"Dozvole su se do početka 2016. izdavale za 28 dana, a od 1. januara smo počeli da izdajemo elektronske dozvole, što je diretno uticalo na rast građevinarstva i bruto domaćeg proizvoda", naglasila je ministarka.

Ona je napomenula da je ranije bilo dosta korupcije u vezi sa izdavanjem građevinskih dozvola, čega sada nema jer više nema šaltera i svako ko pribavi neophodnu dokumentaciju može da dobije dozvolu.

Mihajlović je izrazila očekivanje da će po pitanju izdavanja građevinskih dozvola Srbija na listi Svetske banke Duing biznis u novom izveštaju u oktobru biti bolja za bar pedesetak mesta.

"Preptrošle godine smo bili na 136. mestu odnosno među poslednjim zemljama, a želimo da budemo na 77. mestu, u ukupnom rangu za ovu godinu da budemo u prvih 40 zemalja, a sledeće u prvih 20", navela je Mihajlović.

Ona je kazala da je prva stvar koju pita svaki investitor - kako može da dobije građevinsku dozvolu.
Mihajlović je podsetila da je do pre dve godine bilo potrebno 240 dana za dobijanje građevinske dozvole, a u nekim slučajevima se na dozvolu čekalo i do sedam godina.

"Mnogi su mislili da je nemoguće sprovesti reformu, ali vidite da može kada postoji vlada koja tačno zna kuda ide", istakla je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dozvole za 7 dana građevinske dozvole izdavanje dozvola Ministarstvo građevinarstva, saobra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana