Tekst objavljen: 16.04.2014 12:00        


Više je načina da platite željeno letovanje, ali je najpovoljnije plaćanje čekovima, na odloženo, jer samo u tom slučaju ne plaćate kamatu, ali da bi mogli da platite letovanje na poček, uslov je da imate dovoljno čekova.

Evo kako da platite letovanje a da ne bankrotirate

Naime, kako pišu 24 sata, za aranžman od 50.000 dinara potrebno vam je 10 čekova, koje kasnije turistička agencija raspoređuje mesečno na naplatu. Maksimalni iznos na čeku koji možete da napišete je 5.000 dinara.

Primer za kredite

Potrošački vezan za evro
Vrednost profakture 1.000 evra
Kamatna stopa 14,5%
Učešće 20% 300 evra
Iznos kredita 700 evra
Rok otplate 20 meseci
Rata 39,61 evro

Potrošački dinarski
Iznos 100.000 dinara
Rok otplate 60 meseci
Kamatna stopa 22,50%
Rata 2.808 dinara
Najskuplja varijanta je plaćanje kreditnim rivolving karticama. Međutim, što veći iznos mesečno platite od duga, 15 ili 20 odsto umesto pet odsto, manji je iznos koji ćete odvojiti za kamatu. Cena ovog vida zaduživanja je između 20 i 30 odsto.

- Kada odlučite da uzmete kredit ili kreditnu karticu, bitno je uskladiti iznos sa realnim primanjima koja se ostvaruju, jer će u suprotnom zaduživanje značajno smanjiti finansijsku fleksibilnost klijenta i otežati donošenje drugih finansijskih i životnih odluka. To se, naravno, odnosi i na odluku oko letnjeg godišnjeg odmora - kažu za 24 sata u Eurobanci.

Za razliku od kredita, naročito onih koji su vezani za evro za koje je potrebno učešće ili depozit, za dinarske kredite a ni kartice to nije slučaj. Ono na šta korisnici kredita treba da računaju jeste naknada za obrada kredita koja iznosi oko dva odsto od iznosa kredita. Rok otplate kredita je i do 84 meseci.

- U ponudi Hipo banke klijentima možemo ponuditi potrošački kredit u dinarima ili evrima, sa rokom otplate do 84 meseca i maksimalnim iznosom od deset hiljada evra u zavisnosti od prijema zarade. Kredit se odobrava na osnovu profakture, odnosno ugovora o putovanju - objašnjavaju za 24 sata u Hipo Alpe-Adrija banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje more odmor turisti turizam Srbija banke klijent banke klijenti banke potrošački krediti rivolving kartice kreditne kartice čekovi čekovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana