Tekst objavljen: 18.08.2014 10:30        


Hipo-Alpe-Adrija banka u Austriji prestaje da radi, ali to nema nikavog uticaja na njeno poslovanje u Srbiji. Kako je saopštila ova banka, normalno se radi sa postojećim i novim klijentima. To znači da sva plaćanja, uplate, isplate, transferi, odobravanje kredita i prikupljanje štednje odvijaju se kao i do sada.

Hipo banka se gasi, krediti ostaju

- Plan restrukturiranja Hipo-Alpe-Adrija internacional AG („Hipo grupa“) obuhvata izdvajanje mreže banaka u Jugoistočnoj Evropi u poseban novoosnovan holding - CEE Holding, koji je u 100 odsto vlasništvu „Hipo grupe“ i kreiranje „loše banke“ koja je formirana od „loše“ aktive Hipo grupe (sva aktiva Hipo grupe koja nije deo CEE Holdinga) - kažu za Novosti u Narodnoj banci Srbije. - U skladu sa navedenim planom restrukturiranja, vlasnik Hipo banke u Srbiji je CEE Holding.

12 GODINA U NAŠOJ ZEMLjI

Hipo-Alpe-Adrija banka je na našem tržištu prisutna od 2012. godine i pruža građanima i firmama sve bankarske usluge. Poslovna mreža obuhvata 50 filijala i ekspozitura u 29 gradova u Srbiji i zapošljava 824 službenika.
Bez obzira na to, na najavu prodaje CEE Holdinga u NBS ističu da to neće uticati na nastavak poslovanja ove banke u Srbiji. Finalizacija procesa prodaje CEE Holding se očekuje do kraja 2015. godine, a konačna odluka o izboru investitora još uvek nije doneta.

Kada je pre godinu i po dana, Hipo banka počela da traži strateškog partnera, pišu Novosti, jedan od interesenata čije se ime pojavljivalo u javnosti je bila i Erste banka, ali i investicioni fond iz Velike Britanije. Ko će preuzeti ovu austrijsku banku znaće se do kraja ove, a ugovor će biti potpisan tokom 2015. godine.

- Odlukom Evropske komisije, donetom u septembru 2013. godine, predviđeno je da članice Hipo grupe koje posluju u regionu jugoistočne Evrope, koju čine Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora treba da dobiju novog vlasnika do kraja juna 2015. godine. Trenutno su u toku razgovori sa investitorima, nakon kojih će uslediti uži izbor potencijalnih kupaca. Do kraja ove godine se može očekivati potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa novim vlasnikom - navodi Hipo banka u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
klijenti banke klijent banke bankarski sektor bankarsko tržište banke Hypo Alpe-Adria banka Hypo Alpe-Adria-Bank hypo banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana