Tekst objavljen: 18.08.2014 16:09        


Postupak gašenja računa pojedinih klijenata, o čemu su izveštavali pojedini mediji u Srbiji i regionu, odnosi se isključivo na poslovanje Hypo Alpe Adria International AG (Hypo banke u Austriji) i nema nikakve veze sa klijentima Hypo Alpe Adria banke u Srbiji, navode u Hypo banci u Srbiji.

Hipo banka u Srbiji radi normalno, prodaja do 2015.

Klijenti kojima će biti ugašeni računi su klijenti koji imaju depozite u banci. To su isključivo klijenti iz Austrije i o tome su svi formalno obavešteni od strane banke (Hypo Alpe-Adria-Bank International AG). Takođe, gašenje pomenutih računa je potpuno u skladu sa zakonom koji je nedavno donet u Austriji, a u vezi sa reorganizacijom Hypo Alpe Adria grupe.

Poslovanje Hypo Alpe Adria banke u Srbiji se odvija uobičajeno i proces reprivatizacije koji je u toku ni na koji način neće uticati na redovne aktivnosti, kao ni na sigurnost poslovanja sa postojećim i novim klijentima.
Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd posluje u Srbiji, potpuno u skladu sa zakonima Republike Srbije i regulativom Narodne banke Srbije. Zvanični izveštaji o poslovanju Hypo Alpe Adria banke u Srbiji potvrđuju veoma stabilno i sigurno poslovanje.
Gašenje navedenih računa je deo procesa reorganizacije Hypo Alpe Adria grupe, o čemu je Republika Austrija odlučila 14. marta 2014 godine.

U skladu sa pomenutom odlukom, restrukturiranje Hypo grupe ima dva osnovna dela, obja[njavaju u Hypo banci.
Prvi deo je osnivanje nezavisne institucije u koju će biti izdvojeni delovi iz starog poslovanja koji nisu u planu za privatizaciju. Drugi deo restrukturiranja, a koji je u potpunosti odvojen i nezavisan od prvog je privatizacija poslovno i operativno snažnih banaka podružnica u jugoistočnoj Evropi, a koja je u završnoj fazi.

Mreža članica Hypo Alpe Adria banke u jugoistočnoj Evropi, koju čine Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora – trebalo bi da bude prodata do sredine 2015. godine kako je i planirano. Do kraja ove godine se može očekivati potpisivanje kupoprodajnog ugovora sa novim vlasnikom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hypo Alpe-Adria banka banke bankarsko tržište bankarski sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana