Tekst objavljen: 03.10.2019 11:55        


Viza, Masterkard i grupa finansijskih partnera preispituju svoje učešće u Fejsbukovom projektu izdavanja kriptovalute libre, izvestio je Volstrit žurnal (WSJ).

Ima li kraja problemima Fejsbuka: Partneri se dvoume oko libre

Finansijski partneri u projektu ne žele da se nađu pod lupom regulatora i odbili su zahtev Fejsbuka da javno iskažu podršku libri, piše WSJ.Direktori Libra Asosiješn, udruženja koje bi trebalo da upravlja ovom kriptovalutom, pozvani su u četvrtak na sastanak u Vašington, prenosi bankar.rs.

Blumberg je izvestio da i PejPal Holdings Ink i Strajp imaju određene rezerve prema formalnom učešću u Fejsbukovom projektu. U kompanijama nisu odmah odgovorili na Rojtersova pitanja da komentarišu te informacije.

U osvrtu na izveštaj WSJ-a, Fejsbukov direktor za libru Dejvid Markus napisao je na Tviteru da mu nije poznato da bilo koja kompanija nije spremna da javno podrži projekat.

"Uveravam vas da se jako smireno i sa velikim pouzdanjem bavimo legitimnim bojaznima koje je libra podstakla, sa naglaskom na razgovorima o vrednosti digitalnih valuta", dodao je Markus.

Rojters je prošle nedelje objavio da bi Fejsbuk mogao odgoditi pokretanje libre kako bi otklonio sumnje regulatora širom sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Društvena mreža planira pokretanje svoje kriptovalute u julu iduće godine u partnerstvu sa drugim članovima Libra Asosiješn.

Regulatori i političari za sada suzdržano reaguju na njena nastojanja da digitalnim valutama osigura mesto u etabliranom finansijskom sistemu. Tako su Francuska i Nemačka već najavile blokadu libre u Evropi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Facebook libra fejsbuk kriptovaluta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana