Tekst objavljen: 12.11.2019 12:55        


Vlada Srbije izdvojiće još 500 miliona dinara za državno preduzeće Koridori Srbije kako bi se „omogućilo puštanje istočnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju", objavljeno je u Službenom glasniku

Iz budžeta još 500 miliona dinara za Koridor 10

Pola milijarde dinara iz budžeta odobreno je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture radi „obezbeđivanja nedostajućih sredstava" potrebnih preduzeću Koridori Srbije, navodi se u rešenju Vlade.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u oktobru najavljivala da će istočni krak Koridora 10 biti otvoren do 9. novembra.

Vlada je u oktobru izdvojila još 300 miliona dinara za radove na Koridoru 10, a prethodno je u septembru je izdvojila dve milijarde dinara za te radove i sanaciju kosine u Grdeličkoj klisuri.

Ukupna dodatna budžetska davanja za Koridor 10 u poslednja tri meseca iznose 2,8 milijardi dinara, ili 23,7 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Građani Srbije takođe su platili visoku cenu na ime odšteta izvođačima radova na istočnom kraku Koridora 10,kako je objavio Insajder.

Zbog kašnjenja za koja nije bio odgovoran izvođač radova već investitor, država je do sada platila najmanje 17 miliona evra na ime odštetnih zahteva, navodi ovaj portal.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
500 miliona dinara koridor 10 državni budžet Zorana Mihajlović koridori srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana