Tekst objavljen: 17.08.2019 18:00        


Uvođenje 5G standarda mobilne telefonije i interneta, u mnogim zemljama sveta, još uvek je na samom početku i u fazi ranog testiranja, pa je pitanje kada će početi da se primenjuje u širim razmerama.

Još ni 5G nije zaživeo kako treba, a Huawei se već "bacio" na 6G

I pored toga, kinska kompanije Huawei, iako još uvek pod zabranom američke administracije, koja je čini se poslednjih nedelja počela pomalo da popušta, počela je istraživanja mrežnih rešenja šeste generacije.

Rada na 6G standardu prihvatila se Huaweijeva laboratorija u Otavi, koja na tom projektu i mogućnostima njegove primene, sarađuje sa više od 13 univerziteta i istraživačkih instituta.

Prema prvim prognozama kineske kompanije, očekuje se da 6G tehnologija neće biti dostupna pre 2030. godine.

Ovaj potez Huawija mogao bi da bude odgovor na prethodne informacije, koje su se pojavile ranije ove godine, prema kojima je i korejski Samsung započeo slična istraživanje u svojim laboratorijama u Seulu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Imajući u vidu to dokle je Huawei odmakao u razvoju 5G mrežnih rešenja, još pre američke blokade, ne treba da iznenadi pokušaj te kompanije da bude među prvima kada su istraživanja šeste generacije u pitanju.

Osim Huaweija i Samsunga, Nokia, Ericsson i SK Telecom su najavili strateško partnerstvo, koje za cilj ima zajednički rad na razvoj 6G standarda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Huawei nokia 5g mreža internet samsung

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana