Tekst objavljen: 19.11.2013 10:00        


Malo je projekata koji u tolikoj meri „prebace“ željeni investicioni iznos, ali ekipa iz slovenačkog Trbovlja oduševila je Kickstarter i obezbedila kapital za svetlu poslovnu budućnost.

Kako su Slovenci "zaludeli" kickstarter (VIDEO)

Chipolo je, ukratko rečeno, mali privezak, koji dolazi u različitm bojama, a pomoću Bluetootha spaja se na vaš pametni telefon i pomoću iOS i Android besplatne aplikacije obezbeđuje nalaženje potencijalno izgubljene stvari.

Koliko je ovaj lokator izgubljenih stvari zanimljiv investitorima na Kickstarteru dovoljno govori podatak da je traženi iznos investicija bio 15.000 američkih dolara, a na kraju su Slovenci prikupili neverovatnih 293,014 dolara za 25 dana koliko je trajala kampanja. Proizvodnja je već krenula, a prva serija biće puštena u prodaju tokom decembra, dok je procenjena maloprodajna cena 35 dolara, odnosno oko 26 evra.
Kroz besplatnu aplikaciju, korisnici Chipola, koji se jednostavno „prikači“ na stvar koju nikako ne smete izgubiti, prati udaljenost od te iste stvari i locira je, kako biste u svakom trenutku znali gde se nalazi, a domet mu je 60 metara.

Ali, ako je korisnik sa svojim telefonom udaljen više od spomenutih 60 metara, aplikacija će prikazati poslednju poznatu lokaciju u trenutku kada je Chipolo imao aktivnu komunikaciju sa smartphoneom. Tu je i mogućnost očitavanja poslednje poznate temperature, što olakšava detekciju je li stvar na kojoj je Chipolo izgubljena u nekakvom zatvorenom prostoru ili na otvorenom.



Ovaj sjajan gadgdet ima dvosmernu komunikaciju, pa ako vam se dogodi da izgubite pametni telefon, dovoljno je da protresete Chipolo, nakon čega će se vaš zametnuti smartphone zvukovno oglasiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis start-up start up kickstarter slovenija IT kompanije it industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana