Tekst objavljen: 18.03.2019 11:10        


Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o turizmu i Zakon o ugostiteljstvu čiji je cilj, kako tvrde u Ministarstvu turizma, da se zaštite putnici i oni koji u tim oblastima posluju po zakonu i da se smanji siva ekonomija u tim delatnostima.

Ko izdaje stan na dan, od danas porez mora da se plati!

Zakon o turizmu obavezuje turističke agencije da, pored obavezne garancije putovanja, moraju da daju i depozit.

"To znači da neće više biti dovoljna garancija putovanja, odnosno polisa osiguranja, već će biti obavezan i depozit.

Time smo stvorili pravni osnov da dodje do kategorizacije turističkih agencija", saopštili su ranije iz Ministarstva turizma.

Kako su naveli, turističke agencije će se razvrstavati u skladu sa brojem prodatih aranžmana, i u skladu sa vrednostima tih aranžmana, kako bi se kontrolisao njihov rad.

Agencije koje prodaju više aranžmana i to onih koji su skuplji, biće u obavezi da plate veći depozit i njihova garancija putovanja moraće da glasi na veći iznos.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Novim rešenjima predviđeno je i da se licenca za rad gubi ukoliko turistička agencija u toku godine dobije dve zabrane poslovanja.

Uvodi se porez za izdavanje stana na danodnosno za izdavanje soba, apartmana, kuća u gradovima, turističkim destinacijama i seoskim turističkim domaćinstvima, a iznos uvedenog poreza zavisiće od kategorizacije i prometa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
porez stan na dan putovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana