Tekst objavljen: 17.12.2016 9:59        


Komercijalna banka večeras je obeležila kraj uspešne poslovne godine predstavljanjem nove usluge - "Spektakularno običinih" tekućih računa sa dodatnim pogodnostima i uslugama. Na svečanosti u beogradskom hotelu Saint Ten, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksander Piker osvrnuo se na godinu koja je na izmaku i podsetio da je lane u decembru došao na čelo te banke.

Komercijalna banka obeležila kraj uspešne godine

"U svom prvom intervjuu za domaće medije, rekao sam da ovu banku vidim kao uspavanu lepoticu, koja ima veliki potencijal i koju treba probuditi. Mislim da mogu da kažem da smo našu lepoticu probudili, polako je uvodeći u svet modernih bankarskih tehnologija", rekao je Piker.

On je istakao da je u 2016. banka u potpunosti sačuvala poverenje klijenata, o čemu svedoči podatak o visini devizne štednje od 1,6 milijardi evra, da ostvaruje veću operativnu dobit nego prošle godine i uspešno uvodi digitalno bankarstvo.

Komercijalna banka je klijentima ponudila uslugu slanja novca preko mobilnog telefona KomeKeš i sada im je omogućila da uz "spektakularno obične" tekuće račune koriste i dodatne proizvode i usluge.

"Pošto često, sa različitih strana, čujem pitanje - kako teče privatizacija, odmah ću na njega odgovoriti: menadžment banke je ove godine sve uradio kako bi se stvorili interni uslovi i osnov za uspešnu privatizaciju", naglasio je predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Banka doteruje trogodišnji biznis plan i pridržava se vremenskih limita, obima i budžeta, ali i oblikuje nove proizvode, naveo je on.

"U celoj našoj priči postoji i jedno ''ali''. I ove godine je bilo potrebno da uradimo dodatne ispravke kreditnog porfolija, što će dovesti do negativnog ukupnog rezultata poslovanja, ali to je bilo neophodno da se uradi, kako bismo stvorili uslove za pozitivno poslovanje u 2017. godini", naglasio je Piker.

On je zahvalio svima što su bili uz Komercijalnu banku u 2016. godini.
"Siguran sam da se i vi nadate nastavku svih vidova saradnje", dodao je Piker.

On je u izjavi novinarima istakao da Komercijalna banka sa "Spektakularno obicnim" računima hoće korak po korak da ide putem digitalizacije i izrazio očekivanje da će ti računi biti interesantni klijentima, ali i zaposlenima u banci.

"Nadamo se da će 2017. godina biti spektakularna kada je reč o poslovanju Komercijalne banke", istakao je Piker dodajući da je jedan od glavnih ciljeva za 2017. da se Komercijalna banka predstavi kao moderna banka.

Predsedik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj je rekao novinarima da je to domaća banka sa najvećim potencijalom za dalji razvoj, ali i da uživa najveće poverenje građana.
Krulj je naveo da Komercijalna banka trenutno ima više od 500.000 računa građana.

"Kada dodamo i činjenicu da naša banka radi i BiH i u Crnoj Gori i da ima ogrman regionalni potencijal to govori kolika je zaista realna veličina Komercijalne banke i koliko bi mogla da se nadogradi", naglasio je Krulj.

On je rekao da se radi na privatizacionom modelu za Komercijalnu banku i da je najvažnije da taj model bude prilagođen, pre svega, interesima akcionara i budućem poslovanju banke u regionu.

"Ako neka banka ima potencijal za rast u regiji, to je Komercijalna banka", istakao je Krulj.
Prva od novih usluga koju je Komercijalna banka ponudila klijentima je usluga slanja novca putem mobilnog telefona KOMeKEŠ, a sada može da se pohvali novim tekućim računima, uz koje je klijentima omogućeno da koriste još niz proizvoda i usluga.

Klijentima su dostupna četiri seta, sa specijalno odabranim proizvodima i uslugama u odnosu na kategoriju kojoj pripadaju.

Kombank Aktiv tekući račun namenjen je zaposlenima, Kombank Klasik tekući račun penzionerima, Kombank Start tekući račun kreiran je za mlade od 18 do 27 godina i Kombank Premijum tekući račun za premijum klijente.

O tekućim računima govorio je izvršni direktor za nove bankarske tehnologije i strateŠki razvoj Petar Stefanović, objasnivši da su osnovni proizvodi u setovima tekući račun, devizni racun, debitna kartica, elektronski servisi i trajni nalozi, još jedna od kreditnih ili pre-paid kartica po izboru klijenta i povoljan kurs za kupoprodaju deviza.

"Novina u ponudi Komercijalne banke je osiguranje od gubitaka nastalih zloupotrebom platne kartice ili mobilnog telefona u setovima za zaposlene, premijum klijente i mlade, a za penzionere osiguranje imovine i zdravstveno osiguranje u slucaju hirurških intervencija. Setovi za zaposlene, premijum i penzionere nude i čekove, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu do 24 meseca i dodatno osiguranje, dok je Kombank Start tekući račun za mlade oslobođen troškova mesečnog održavanja", rekao je Stefanović.

Promociji su prisustvovali direktori i urednici glavnih domaćih medija, kao i akteri nove kampanje Spektakularno obični klijenti: najbolja domaća atletičarka Ivana Španović, mlada muzicka zvezda Luke Black, Minja Šerban, 74-rogodišnja joga instruktorka, mama "četvorki" Nataša Mihailović i Sima Olcan, vlasnik farme nojeva.

Španović je rekla novinarima da sa Komercijalnom bankom ima ugovor već tri godine i istakla da joj je ta banka bila velika podrška, kao i Atletskom savezu Srbije, na svim putovanjima ka novih uspesima i medaljama.

Ona je dodala da je sklopila sa tom bankom novi četvorogodišnji ugovor do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Luke Black je rekao novinarima da je korisnik pogodnosti Komecijalne banke prilikom kupovine muzičkih instrumenata i da je zato deo njihove kampanje.

"Banka je slična meni, jer je srpski proizvod,ali razmišlja i radi na svetski način", dodao je on.
Srpske tekvondoistkinje Milica Mandic i Tijaga Bogadanović su rekle novinarima da je divno imati Komercijalnu banku za partnera i da na mnoga takmičenja odlaze zahvaljujuići pomoći te banke i osvajaju medalje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dobit banke poslovna godina Komercijalna banka Aleksander Piker Vladimir Krulj tekući računi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana