Tekst objavljen: 29.12.2016 15:15        


Osim opštih prazničnih akcija, trgovine nisu spremile posebne povoljnosti za starije građane.

Kuda u najpovoljniju novogodišnju kupovinu

Penzioneri su najredovnije platiše, ali se trgovci uoči novogodišnjih i božićnih praznika nisu preterano potrudili oko najstarijih potrošača. Nema nekih specijalnih popusta i akcija koji bi omogućili penzionerima da Novu godinu dočekaju po povoljnijim cenama ili da unuke obraduju paketićima ispod jelke. Većina trgovaca zadržala je mahom stare akcije koje nudi isključivo najstarijim građanima, i to su mahom vodeći prehrambeni snabdevači - "Maksi", "Tempo", DIS, "Univereksport", kao i "Roda", "Merkator" i "Idea".

IGRAČKE NA SNIŽENjU U TRGOVINI

DIS naglašavaju da su pored već tradicionalnog popusta od deset odsto, koji penzioneri mogu da iskoriste u svim njihovim marketima, svakog 10, 11, 12, kao i 25, 26, 27. u mesecu, za novogodišnje praznike spremili i praznične popuste koji se odnose na artikle koji su sastavni deo novogodišnje trpeze.

- Tako je cena svinjskog buta i plećke bez kostiju snižena na 299,99 dinara, dok se "dobro" čajna kobasica može kupiti po ceni od 599,99 dinara za jedan kilogram - kažu u DIS-u.

- Vodili smo računa i o poklonima koje će deke i bake nameniti svojim unucima, pa je na sniženju veliki broj različitih igračaka, dok je moguće kupiti i gotove novogodišnje paketiće sa raznoraznim slatkišima po povoljnim cenama.


Tek pojedini trgovci igračkama nude posebne popuste za najstarije. Penzionerima, tako, "Pertini" nudi deset odsto povoljnije cene lutaka, automobilčića i drugih igračaka koji se mogu naći u novogodišnjim paketićima. Taj popust važi svakog utorka. I pojedine knjižare spremne su da snize cenu penzionerima do maksimalno 10 odsto. To, međutim, nisu novogodišnje akcije i važe tokom cele godine.

Trgovci "Idee", "Rode" i "Merkatora", kažu da s obzirom na tradicionalne popuste, koji su posebno namenjeni starijim potrošačima, uvek imaju šta da za njih izdvoje.

- "Idea" prodavnice daju popust od 10 odsto na kupovinu dva puta mesečno, odnosno na dan isplate penzija i sutradan, dok se ovaj popust u "Roda" i "Merkator" prodavnicama može iskoristiti svake srede - naglašavaju trgovci ove kuće.

- Pored ovih, penzioneri mogu iskoristiti i brojne druge pogodnosti, koje su namenjene svim ostalim potrošačima. "Idea" u više od 300 prodavnica, sa pažljivo odabranim asortimanom, svojim potrošačima nudi najbližu kupovinu novogodišnjih artikala i dečjih paketića. Sve potrošače "Idea super" prodavnica širom Srbije očekuje popust na odabrane artikle tehnike. U pitanju je akcija "Nalepnice skupi i tehniku kupi", u okviru koje će se za potrošenih 2.000 dinara dobijati nalepnica i u zavisnosti od broja sakupljenih nalepnica, potrošači će imati priliku da ostvare određeni popust do 30 odsto.

U susret novogodišnjim praznicima, u "Rodi" tvrde da su za potrošače pripremili posebnu pogodnost u vidu nagradne igre "Tamo gde je sreća 1.000 puta veća", koja će im pružiti mogućnost da sa računom većim od 2.000 dinara učestvuju u nagradnoj igri i dobiju priliku da osvoje jedan od 1.000 vrednih televizora. Pored toga, "Roda" nudi najširi asortiman tehnike, "Drim faktori" dečji svet igračaka za mališane svih uzrasta, kao i snižene cene u 33 prodavnice širom Srbije.

- Tu su i odložena plaćanja na asortiman posuđa, tehnike, bele tehnike, malih kućnih aparata, baštenskog nameštaja, guma, do 18 mesečnih rata bez kamate i naknade, uz platnu "superkarticu", u svim "Roda" i "Merkator" prodavnicama, do kraja januara - ističu u ovim radnjama.

- Kada je u pitanju plaćanje čekovima građana, u "Rodi" se može ostvariti odloženo plaćanje do 300 dana za kupovinu prehrane, ali i do 360 za kupovinu tehnike, tekstila i galanterije, dok "Idea" prodavnice nude odloženo plaćanje čekovima građana do 120 dana. U "Merkatorovim" hipermarketima plaćanje se može odložiti i do 180 dana bez kamate i naknade.

I "Maksi", "Šop end go" i "Tempo" trgovine nude specijalne popuste za najstarije potrošače, i to dva puta mesečno. Popust od 10 odsto na račune vezuje se za isplatu penzija. Osim toga u "Tempu" će, uz "bus plus" karticu, račun biti manji za još pet odsto.

- Istovremeno, cene odabranih artikala su u novogodišnjoj akciji niže za 15 do čak 44 odsto - kažu u "Delez Srbija", u okviru koje posluju "Maksi", Šop end go" i "Tempo".

- Tako se vakumirani pršut umesto za 288 može kupiti za 159,90 dinara za pakovanje od sto grama. "Kinder" čokoladice više ne koštaju 53, već 32 dinara. Litar soka "bravo" prodaje se po 99, a doskoro se nudio za 129,99 dinara.

U kompaniji "Univereksport" kažu da su se pobrinuli da prazničnu ponudu upotpune ne samo prazničnim akcijama, već i posebnim, prazničnim cenama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novogodišnja kupovina novogodišnji popust kupovina akcije penzioneri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana