Tekst objavljen: 10.09.2019 12:55        


Međutim i nakon što se povuče sa čela Alibabe, očekuje se da nastavi da oblikuje budućnost kompanije

Ma se povlači sa čela Alibabe, iza njega ostaje biznis od 460 milijardi dolara

Milijarder Džek Ma, pionir e-trgovine u Kini, zvanično se povukao sa mesa izvršnog predsednika Alibabe u utorak,nakon što je napunio 55 godina i stvorio biznis vredan 460 milijardi dolara.

On će proslaviti svoju penziju na visokoj nozi, na Olimpijskom stadijumu u gradu Hangdžou, u kome je osnovana njegova kompanija.

Nakon što je dve decenije gradio Alibabu, Ma će svoje vreme posvetiti filantropiji. On je "Džek Ma fondaciju" osnovao 2014. godine i tada je rekao da mu je inspiracija bila "Bil i Melidna Gejts fondacija".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Pre nego što napunim 70 godina, mogu da uradim nešto u drugom poljima, kao što je obrazovanje - rekao je on prošlog septembra.

Ma je svoju želju da se penzioniše najavio pre godinu dana.Međutim i nakon što se povuče sa čela Alibabe, očekuje se da nastavi da oblikuje budućnost kompanije kroz svoje članstvo u"Alibaba partnerstvu", grupom od 36 ljudi koji mogu da odaberu većinu direktora u odboru.

Takođe će zadržati 6.22 odsto deonica kompanije.

Ma, član komunističke partje, najpoznatiji je kineski privatnik i, sa bogatstvom od oko 40 milijardi dolara - najbogatiji čovek Kine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
azijski milijarderi azija kina alibaba džek ma odlaži džek ma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana