Tekst objavljen: 20.07.2018 17:18        


Predsednik Izvršnog odbora Komercijalna banke dr Vladimir Medan izrazio je, na današnjoj promociji novog dizajna Dina kartice, zadovoljstvo što je ta banka u svoje poslovanje uključila novi-stari brend "Dina karticu" i podvukao da je Komercijalna banka samo u prošlom mesecu izdala preko 11.000 novih Dina kartica.

Medan: Puna podrška domaćoj Dina kartici

"Komercijalna banka je odlučila da uđe u dodatni razvoj Dina kartica iz više razloga, a jedan od njih je što je to domaća kartica i svi troškovi vezani za tu karticu su daleko niži i mnogo bliži svim klijentima banke, a prioritetni cilj je da klijent bude zadovoljan", rekao je Medan.

On je dodao da je Banka, takođe, želela da podstakne najbolje u našoj zemlji, a to su mladi umetnici i stvaraoci, te je odlučila da u novi dizajn Dina kartica "utisne" deo slike mlade srpske umetnice Gale Čaki.

Guverner Narodne banke Srbije, dr Jorgovanka Tabaković izjavila je na promociji da domaća Dina kartica povećava broj bezgotovinskih plaćanja, a smanjuje troškove i udeo sive ekonomije.

Tabaković je podsetila da je 7. oktobra 2003. prvi put realizovana transakcija Dina karticom, koju su osnovale NBS i poslovne banke.

"Dina je tada osnovana sa istim ciljem sa kojim je promovišemo i danas - da povećamo broj bezgotovinskih plaćanja i da smanjimo udeo sive ekonomije, odnosno da pokažemo da poštujemo sebe, poštujući državu, time što plaćamo poreze", podvukla je Tabaković.

Prema njenim rečima, ne postoji tako bogata država i bogat pojedinac koji može sebi da dozvoli luksuz da u maloj radnji na uglu, plaća karticom internacionalnog brenda. Plaćanje Dinom ne samo da je jeftinije i efikasnije, već je ta transakcija sigurnija, a istovremeno deo prihoda ide u budžet za bolnice, obdaništa, za razvoj kulture i podršku mladima.

Direktor Medan je podelio Dina kartice Komercijalne banke guverneru Tabaković, kao i ministrima u Vladi, Zoranu Ðorđeviću i Nenadu Popoviću, koji su takođe prisustvovali promociji.

Podaci govore da je u Srbiji u opticaju više od dva miliona Dina kartica. Domaću platnu karticu prihvataju na 65.000 prodajnih mesta i na više od 2.700 bankomata u Srbiji. DinaCard Klasik kartica koristi se za bezgotovinsko plaćanje robe i usluga, kao i podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inostranstvu u Discover Network mreži u 168 država.

Na novoj DinaCard Klasik kartici Komercijalne banke nalazi se detalj sa slike umetnice Gale Čaki „Razgovor sa Emilom Sioranom“, inspirisane jednim od najvećih filozofa 20. veka. Rad je nastao 2017. godine, kombinovanom tehnikom na kartonu.

Gala Čaki je rođena 1987. godine u Zrenjaninu. Završila je dva mastera, crtanje i slikanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Doktorirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2017. godine. Stvaralaštvo Gale Čaki predstavljeno je na sedamnaest samostalnih i više od dvesta grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Godine 2015. predstavljala je Srbiju na Međunarodnom bijenalu umetnosti u Narodnom muzeju Pekinga, u Kini. Dobitnica je niza nagrada i priznanja iz oblasti slikarstva, crteža i grafike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Komercijalna banka dina kartica Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana