Tekst objavljen: 23.05.2019 10:27        


Učenička kompanija"Bio Ally"iz Medicinske škole iz Kruševca, osvojila je prvo mestona nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, koji su kreiraliorganski prašak sa surutkom, čijim se rastvaranjem dobija napitak protiv mamurluka, prenosi Tanjug.

Mladi Kruševljani napravili prašak protiv mamurluka

Nagradu im je u Novom Sadu uručila pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović, a ovi učenicipredstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju, navode iz ovog Ministarstva.

Drugo mesto osvojila je kompanija "Bio Care" iz medicinske škole "Sestre Ninković" iz Kragujevca, koja se bavi proizvodnjom preparata i namirnica od kombinacije maslačka i šargarepe.

Treće mesto pripalo je kompaniji "Dolce Rosa" iz medicinske škole "Draginja Nikšić" iz Sremske Mitrovice, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata za lice i telo zasnovanih na derivatima ruže.

Evropsko finale će biti održano u julu u Francuskoj, gde će srpski đaci odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 40 zemalja.

"I u narednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo učeničke kompanije. Cilj je da do 2020. godine ovaj program bude dostupan u svakoj srednjoj školi u Srbiji", rekla je pomoćnica ministra privrede.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, svoje proizvode i usluge predstavilo je 20 srednjoškolskih timova, a osim pomenutih tu su bili i oni iz Arilja, Bača, Beograda, Boljevca, Lazarevca, Leskovca, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Požege, Svilajnca, Šapca i Vršca.

Takmičenje sprovodi organizacija "Dostignuća mladih u Srbiji" uz podršku Ministarstva privrede i u saradnji sa drugim partnerima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mamurluk lek za mamurluk kruševac takmičenje takmičenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana