Tekst objavljen: 09.06.2015 16:16        


Novi predlog reformi koji je zvanična Atina danas dostavila kreditorima nije dovoljan za postizanje sporazuma kojim bi se odblokirala isplata preostale kreditne pomoći Atini, saopštili su danas evropski zvaničnici.

Nema sporazuma Grčke i kreditora na "vidiku"

"Ono što je predloženo nije dovoljan potez za napredak procesa", izjavio je jedan od evropskih zvaničnika Rojtersu, dok drugi neimenovani zvaničnik tvrdi da novi predlog reformi nije prihvatljiv za zemlje članice.

Portparol Evropske komisije, Margaritis Šinas, rekao je ranije danas novinarima da Komisija, zajedno sa Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom, pomno razmatra grčki predlog, odbijajući da komentariše sadržaj dostavljene liste reformi.

Kako je javila francuska agencija Frans pres, Grčka je jutros dostavila kreditorima, Evropskoj uniji i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) novi predlog reformi, samo dan uoči razgovora grčkog premijera Aleksisa Cipras sa liderima Francuske i Nemačke o načinu okončanja grčke dužničke krize.

Prema pisanju britanskog Gardijana, zvanična Atina je u sklopu nove liste predložila da joj evropski spasilački fond, Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM), pruži pomoć i da kupi 6,7 milijardi evra vredne grčke obveznice u posedu Evropske centralne banke (ECB) sa rokom dospeća u julu i avgustu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dogovor sa mmf Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) aranžman sa mmf međunarodni kreditori Grčka evropska banaka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana